Słuchaj Dobry Pasterzu . Nie chcesz wdawać się w chronologię wytłumacz proszę mi to . Glosicie królestwo Boże Tysiącletnie na ziemi . Wszyscy będą Hapyy i tam ma być zmartwywstanie , glosicie że do nieba idzie 144 000 . Objawienie 20 : 1-10 opisuje ten czas . Kim są ci którzy mają udział w pierwszym zmartwychwstaniu ? Zapewne mowa jest o 144 000 , panujących z Chrystusem. Zwróć uwagę na Obj 20: 4 ,, Następnie
mój wzrok padł na trony . Zasiedli na nich ci , którym powierzono sąd . I zobaczyłem duszę ściętych z powodu świadectwa Jezusa oraz spowodu Słowa Boga -tych, którzy nie pokłonili się bestii ani jej podobiznie i nie przyjęli znamienia na swe czoło lub rękę . Ożyli oni i panowali z Chrystusem przez tysiąc lat . 5 . Pozostali umarli ożyli dopiero po tym tysiącletnim okresie . To jest pierwsze zmartwchwstanie. Pytam jak należy rozumieć to zmartwywstanie , literalnie czy symbolicznie . Bo dalsze wersety Objawienia wskazują że zmartwychwstanie odbędzie się po tym tysiąc letnim okresie , dopiero po zniszczeniu szatana 10 werset a dopiero od 11 zaczyna się sąd . I ulubiony tekst świadków 13 wersetu , A umarłych wydało morze ... Żaden świadek Jehowy nie podejmuje się tego by mi to wyjaśnić . Może ty spróbujesz?