Exodus, zawsze mozesz wrocic np do katolikow czy protestantow - tam nic sie nie zmienia od wieków . Chociaż nie - np na stosach już nie palą.
Witaj kserksess .
Powrót lub wstąpienie do jakiejkolwiek religii nie biorę pod uwagę. Wystarczy,że raz miałem mocno ubrudzone obcasy.
Co do stosów, fakt miały miejsce i nikt tego nie kwestionuje. Niemniej jednak pisałem już kiedyś o tym -
Głowa Kościoła Katolickiego - Jan Paweł II publicznie kiedyś powiedział :
'' Przepraszam za winy Kościoła i proszę o wybaczenie ''
Powiedz kserksses , co Twoi przywódcy zrobili w sprawie
pokrzywdzonych dzieci ? Nic !!!
Bezczelnie kłamali, próbując wszystko skrzętnie zamieść pod dywan.
Czy tak postępują jak to mawiacie -
Jedyni Chrześcijanie ? ( bądź Prawdziwi ) Reszta, jeśli dobrze pamiętam, bo i mnie udzielał się Wasz sposób postępowania i mówienia, to - nominalne chrześcijaństwo
Będąc przy słowie
jedyni to proszę kserksess zwróć uwagę na zadane pytanie Geoffrey'owi Jackson'owi w trakcie przesłuchania
'' A czy uważacie siebie jako rzeczników Jehowy Boga na Ziemi ? '' 2min.18sek.
Wielu tu z Nas obecnych w mig powiedziałoby kiedyś -TAK ! Szybko przechodząc do argumentów.
Co robi zaś Twój Guru ? Czy mówi zdecydowanie Tak !? Nie kserksses. Zobacz jak odpowiada.
'' Myślę, że byłoby aroganckim twierdzić,że jesteśmy jedynymi rzecznikami, którymi posługuje się Bóg! '' 2min22sek Czy ja dobrze rozumiem? Znaczy się, są jednak jeszcze inni rzecznicy na Ziemi oprócz Was?
Jeśli tak, to proponuję Ci, byś poddał próbie twoich współwyznawców i zaczął im delikatnie mówić, że powątpiewasz by tylko
wasza organizacja miała monopol na zbawianie ludzkich dusz Przekonasz się, że samodzielne myślenie nie popłaca. Że za pobudzanie do myślenia swoich dwóch półkul mózgowych można otrzymać, nie pochwałę, lecz solidnego kujawiaka w przysłowiową ......
Gdy tak się stanie, czego Ci nie życzę , zadać będziesz mógł sobie pytanie.
Co w takim razie robi jeszcze przewielebny G.J ? w organizacji ? Za wypowiedziane słowa, a raczej brak stanowczego TAK, Jesteśmy jedynym rzecznikiem.....
powinien podzielić mój los i być tak jak - wystrzelony z procy! Być po za Nią.
Ps.
Ofiary molestowania w ORG. kserksses to nic innego jak
płonące stosy.