"26 I przemówił Bóg: „Uczyńmy+ człowieka na nasz obraz,+ na nasze podobieństwo,+"
Czy Bóg jest troskliwy? Czy jest sprawiedliwy? czy brzydzi się przemocą , niesprawiedliwością ?
Jesteśmy stworzeni na Jego podobieństwo , dlatego ludzkie sądy mają taki zarzut jak współwinny?
Kiedy ojciec , czy matka maltretuje dziecko a druga strona wie i nie reaguje sytuacja trwa latami w końcu trafia przed sąd czy ta nie reagująca strona nie usłyszy zarzutu - współwinny?- jak reaguje opinia publiczna ?
Jesteśmy stworzeni na obraz Boga więc dlaczego oburza nas bicie dzieci ? Czy nie powinniśmy tak jak ON przyglądać się temu?
Przecież ON milczy patrzy jak są gwałcone dzieci, kobiety ,jak zamachowiec samobójca zabija niewinnych .
Ile ofiar jeszcze potrzebuje Bóg żeby przejąc władzę ? zaprowadzić pokój ?
Jaki ma program polityczny ? Co zrobi z tymi co mają depresję ? itd ,itd
Ateiści uwierzyliby w boga, który byłby na każde ich zawołanie.
"I stworzył Ateista boga na swój obraz i podobieństwo. I powiedział do niego;
- Ja jestem twoim Twórcą, który cię stworzył z własnych pragnień i wyobrażeń.
1. Będziesz służyl tylko mnie.
2. Będziesz sie zwracał do mnie - Miszczu.
3. O każdej porze dnia i nocy będziesz na moje zawołanie.
4. Czcij Twórcę twego.
5 - 10. Sprawisz, że nie poniosę żadnej odpowiedzialności za moje złe czyny.
Czy Bóg ma być na każde moje zawołanie?
Niekoniecznie ale może jakieś zapisy ?
W szpitalach są wprowadzone kategorie ważności , Czerwona to taka która jest zaopatrywana NATYCHMIAST, może Bóg też wprowadził taką kategoryzację?
Czy żądaniem człowieka jest nieponoszenie odpowiedzialności ?
Może, ale i tak ponosimy odpowiedzialność za swoje czyny , ZAWSZE ponosimy odpowiedzialność .
Czy Bóg ponosi odpowiedzialność za swoje milczenie?
Pokolenia przemijają a wszystko trwa jak trwało , czy poniosę odpowiedzialność gdy zapyta mnie o te słowa Bóg?
Jestem gotowa. Czy obrazi się na mnie ? Czy poczuje się dotknięty ? i mnie zgładzi? może i tak , Jestem gotowa ponieść odpowiedzialność za swoje słowa.
Czy wierzę w Boga ? nie wiem Czy nie wierzę w Boga ? nie wiem ....