Estero 😊, jeżeli mogę... absolutnie nie neguję Twojej asekuracji przed inkwizytorami jw org. i chęci wybudzania. Tylko zwróć uwagę, bardzo mądrze i celnie napisał Gandalf...do czego doprowadziła ta organizacja. Ludzie którzy odeszli, ukrywają swoje przekonania, wątpliwości co do różnych świateł np. I tak szczerze, tej bezdusznej organizacji to wystarczy! Im nie zależy żebyś wróciła ale wystarczy im że nie mówisz o swoich wątpliwościach głośno (...)
😁 Co do mojej broni, jak piszesz 😊... żyła, to tak około metra gumowego węża 😁
To taki żart 😁
Skaner. Tak, Gandalf napisał prawdę, to fakt i całkowicie zgadzam się z tym, co napisał.
I tak rzeczywiście jest i bywa.
Ale jeśli chodzi o ten strach, ukrywanie swoich przekonań, to myślę, że chodzi tu przede wszystkim o osoby, które oficjalnie tam jeszcze są.
Ale są bardzo dobrze już zorientowane, co jest grane.
Różne sytuacje powodują, że ktoś jawnie nie mówi o tym.
I to czasami jest tak skomplikowane życiowo, że trudno to niektórym z zewnątrz pojąć.
Bo ludzie, którzy już całkowicie stamtąd wyszli, nie milczą i się ich nie boją.
Czego dowody mamy też na tym forum.
Jak również różne akcje, manifestacje, produkcja ulotek, książek i samo istnienie tego forum.
Myślę, że bardzo pomaga wielu wątpiącym.
I bardzo dobrze
Ja oficjalnie tam jestem.
Ale jak mnie ludzie pytają o świadków Jehowy, to już mówię prawdę, jak tam jest.
I to już jakiś czas trwa, nie ukrywam ani manipulacji, jaka tam jest, ani takich rzeczy jak pedofilia, przemoc, alkoholizm, samobójstwa.
I ogólnie o tym drugim dnie pod przykrywką pięknie dobranych wersetów biblijnych i raju na ziemi