Wielkie dzięki Bożydar za nagrania.
Na zdrowie wszystkim.
Czy dochodzą do was już słuchy że ktoś ze zboru słyszał te nagrania?
Jeszcze nie.
Czy padło pytanie na komitetach "czy nagrywacie"?
Tak, raz padło takie pytanie. Bazują na obowiązku mówienia zawsze prawdy i pseudo uczciwości.
Jeśli w komitetach nie ma nic bezbożnego i bezprawnego to takie komitety powinny być jak jaśniejące światło dla postronnych, że organizacja kieruje się wzniosłymi zasadami Jezusa. W rzeczywistości są to bezprawne, tajne komitety, które funkcjonują tylko dlatego, że ludzie boją się je nagrywać.
Dla mnie to jakby ktoś chciał dopuścić się na tobie bezprawia i jeszcze sugeruje: "Rozumiem, że nie nagrywasz tego...?"
Sorry, ale nie da się inaczej ujawnić tych sekciarskich procedur. Mój umysł wydostał się już spod ich kontroli więc takie pytanie nie uruchamia we mnie programu obowiązkowego "posłuszeństwa wobec starszych we wszystkim" jeśli wiem co chcą mi uczynić.
Starsi są osobami publicznymi, a ich działalność "kaznodziejska" jest też publiczna. Podobnie jak policjant czy ksiądz. To w interesie starszych jest upewnić się, że nie łamią prawa. To było nagrywanie służbowych czynności osób publicznych jakimi są kaznodzieje. Nie były to sprawy prywatne między Bożydarami a resztą grona. Dlatego nagrywanie komitetów jest jak nagrywanie publicznego wykładu - ich działalności publicznej. Oni wręcz nie powinni wymagać nienagrywania komitetu, ale robią to w nadziei, że ktoś się boi. Ja wolę nagrać i potem mieć wybór skasować lub uwiecznić. Skoro wizyta u Marleny i Maćka widnieje nadal na YT to znak, że można nagrać publiczną działalność starszych. Ludzie, nagrywajcie !
Warto wrzucić nagrania w dodatkowe niezależne źródło. Z dyskiem google w tym przypadku były trochę problemy żeby pobrać.
CHcę zapodać na YT, ale TunesYouTube pozwala mi na przesłanie plikó max 50MB, a moje ważą 80MB w formacie MP3, a w WAW ważą prawie 1GB. Na zwykłe YT można przesłać tylko film, a nie audio. Podeślijcie mi pomysł jak to rozwiązać, bom niekumaty jeszcze w tej materii.
Pozdrawiamy.