Kłamstwem moim zdaniem jest to, że u świadków jest nieludzkie traktowanie. To co tu czytam jak dla mnie to stek bzdur i oznaką słabej psychiki tych, którzy "zatruli sie treścią pokarmową "
Kolejnym klamstwem jest to, że przekład Biblii świadków jest zrobiony typowo pod ich nauki. Uważacie wiec że np przekład w/g Biblii Tysiaclecia czy Biblia Warszawska czy Wujka są jakie ? Lepsze bo nie są robione przez świadków ?
A tak w ogóle jak czytam wasze wywody - poniekąd bardzo podobne do wywodów katolickich uczonych, to moim zdaniem jesteście do siebie podobni - uwazacie , ze wersety was zbawią na zasadzie moje wersety są lepsze niż tamtych
Na szczęście to Jehowa zbawia a nie wasze tu śmieszne plucie i coś w czym jeszcze niedawno byliście tak samo jak i ja. Różnica jest taka, że ja szanuję świadków nawet mimo tego że np była tam pedofilia....w kościele katolickim też była ale to nie Bóg molestował ale grzesznicy tacy jak każdy z nas. A jak wy jesteście mądrzejsi np od starszych to pierwsi rzućcie w nich kamieniem.
Pozdrawiam i miłego wieczorku życzę
Jutro biegam zamiast rowerku tak więc pedałki będą jutro nieużyteczne;)