No wiesz Nemo - w Polsce brać pracę na pół etatu wiąże się z życiem w biedzie (chyba, że to jest pół etatu prezesa banku), więc raczej nikogo o to nie podejrzewam.
Ale z drugiej strony wiele osób mogłoby czas poświęcany na forum wykorzystać w inny sposób - sport, relaks, rozrywka, dodatkowa praca itd. Zainwestować go tylko i wyłączanie w siebie i we własne potrzeby.
A tymczasem wiele osób ma tu również misję pomagania innym za darmo. Jak już wcześniej napisałam - z typowo ekonomicznego punktu widzenia jest to działanie bez sensu
No chyba, że popatrzymy na forum jak na miejsce gdzie otrzymuje się darmowe wsparcie psychiczne. Wtedy udzielanie się na nim ma duży sens, bo przynajmniej nie trzeba płacić za wizyty u psychoterapeuty
Słuszne spostrzezenie PPJ, takie nie tylko darmowe wsparcie na Forum można otrzymać, ale można skorzystać z Biblioteczki Roszady i zainteresowac się bardzo starymi swiatłami jeszcze nawet Badaczy Pisma Swietego, pozniej sJ, dla wielu to jest bardzo wazne, mozna zajrzec do watku LEBIODY jak opisuje historię dzialanosci sJ na najwyzszych szczeblach tzn osob ktore rozszerzaly dzialalnosc organizacji w Polsce w latach zakazu, mozna zajrzec do watku Gedeona, gdzie sa dokumenty IPN wklejone, i zapoznac sie z organizacja sJ z nieznanej nam strony i wiele innych.
Co do rozrywki, kazdy na swoje checi i mozliwosci. Sa tu ludzie w roznym wieku, z roznym stanem zdrowia, kazdy sam decyduje co robi, ile robi i kiedy moze lub nie moze. Zacheta zawsze mile widziana
do zajmowania sie soba, wlasnymi potrzebami.
Mam swoje hobby, na ktore poswiecam czas
w domu, inne hobby poza domem to basen, joga, wyjazdy na wycieczki, zwiedzanie zamkow i innych zabytkow, jazda konna, wycieczki nad jeziora, do lasow i wiele innych, ostatnio też odwiedzanie bliskich w szpitalu i na koniec sama ja i moje dolegliwosci, wizyty w klinice itp. Życie.
Jeszcze teatr, kino, kawa w kawiarni i cos smacznego.
PS. Chyba będę miec nowe hobby
kupujemy wędki, łowienia ryb się sprobuje
A Forum też
Obchodzącym Święta - Radosnych Świąt.
Nie obchodzącym - Radosnego weekendu.