Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Zalety i wady Świadków Jehowy  (Przeczytany 60476 razy)

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14441
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
Odp: Zalety i wady Świadków Jehowy
« Odpowiedź #255 dnia: 28 Luty, 2016, 20:23 »
A zatem jeszcze raz podkreślam - zgodnie z tematem wątku - że zaletą Świadków jest to, że przy nawracaniu innych nie stosują wody święconej :)
Ale woda święcona nie parzy. A kłamstwa, i psychomanipulacja jaką stosują śJ przy nawracaniu na pewno nie należą do zalet.
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline PoProstuJa

« Odpowiedź #256 dnia: 28 Luty, 2016, 20:24 »
Czyli ŚJ są tacy jak akwizytorzy. Fajnie. ;D

A Twoim zdaniem Roszada jest to wada czy zaleta ŚJ? :)

Offline Tazła

• Mistrzyni Ciętej Riposty
  • Polubień: 12350
  • Nigdy nie marzyłam o sukcesie. Pracowałam na niego
« Odpowiedź #257 dnia: 28 Luty, 2016, 20:24 »
Ja mam taką samą opinię o akwizytorach proponujących telewizję cyfrową i zmianę dostawcy prądu :)

Tzn, macie coś wspólnego :P
Szukam osób wątpiących w słuszność organizacji z okolic Wyszkowa ( mazowieckie).

Offline PoProstuJa

« Odpowiedź #258 dnia: 28 Luty, 2016, 20:27 »
Ale woda święcona nie parzy. A kłamstwa, i psychomanipulacja jaką stosują śJ przy nawracaniu na pewno nie należą do zalet.
Może i woda święcona nie parzy, ale jeżeli ktoś wykorzystując ją porusza się do naruszenia Twojej godności osobistej, to już parzy :)

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14441
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
« Odpowiedź #259 dnia: 28 Luty, 2016, 20:31 »
  Tzn, macie coś wspólnego :P
Oczywiście:
-namolność-wada
-ukryte kruczki w "umowie"-wada
-niewywiązywanie się z obietnic -wada
-problemy przy "rozwiązywaniu umowy"-wada
-wazeliniarstwo przed podpisaniem umowy (chrztem)-wada
« Ostatnia zmiana: 28 Luty, 2016, 20:32 wysłana przez Nemo »
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline PoProstuJa

« Odpowiedź #260 dnia: 28 Luty, 2016, 20:34 »
Oczywiście:
-namolność-wada
-ukryte kruczki w "umowie"-wada
-niewywiązywanie się z obietnic -wada
-problemy przy "rozwiązywaniu umowy"-wada
-wazeliniarstwo przed podpisaniem umowy (chrztem)-wada

Ale:
gorliwość w pracy - zaleta
elastyczne dopasowywanie się do potrzeb "klienta" - zaleta
pracowitość - zaleta
zorientowanie na pozytywne wyniki - zaleta
:)

od-nowa

• Gość
« Odpowiedź #261 dnia: 28 Luty, 2016, 20:36 »
a na dodatek ŚJ twierdzą, że po kryjomu fałszuję z kolegami Strażnice.
Tusia wybacz, nie zrozum mnie zle proszę, tak mnie rozśmieszyło to twierdzenie śJ, że fałszujesz  z kolegą PO KRYJOMU  Strażnice( wyobraziłam sobie Was w jakiejś pywnicy ze starą drukarką i ubrudzonych tuszem)  ;D ;D ;D ;D że śmiałam się głośno i do teraz mam uśmiech na ustach ;D ;D ;D ;D
« Ostatnia zmiana: 28 Luty, 2016, 20:38 wysłana przez od-nowa »

Offline Tazła

« Odpowiedź #262 dnia: 28 Luty, 2016, 20:39 »
Ale:
gorliwość w pracy - zaleta
elastyczne dopasowywanie się do potrzeb "klienta" - zaleta
pracowitość - zaleta
zorientowanie na pozytywne wyniki - zaleta
:)

Zgadza się, byle osiągnąć swój cel, Napoleno po trupach szedł do zwycięstwa.....

To że ja nie palę to nic wielkiego, ale jak śJ nie pali to już wielki plus.
To że Nemo jest uczciwy to pikuś ale jak świadek uczciwy to chylcie czoła.
itd itd....
« Ostatnia zmiana: 28 Luty, 2016, 20:43 wysłana przez Tazła »
Szukam osób wątpiących w słuszność organizacji z okolic Wyszkowa ( mazowieckie).

Offline Roszada

« Odpowiedź #263 dnia: 28 Luty, 2016, 20:47 »
A Twoim zdaniem Roszada jest to wada czy zaleta ŚJ? :)
Zawsze mówiłem, że ŚJ są akwizytorami Towarzystwa Strażnica.
Robią to z traktatami i folderami jak akwizytorzy.

Offline Tazła

« Odpowiedź #264 dnia: 28 Luty, 2016, 20:47 »
  Moja bratnia dusza, też ex która podczytuje forum, zadzwoniła do mnie i kazała napisać, że...

"Skoro tak się obnosisz z tymi zaletami , zwykłą ludzką przyzwoitość przypisujecie sobie na wyłączność. A więc jesteście zarozumiali, a to już grzech pychy."
Koniec cytatu :D

Tusia

• Gość
« Odpowiedź #265 dnia: 28 Luty, 2016, 20:50 »
Tusia wybacz, nie zrozum mnie zle proszę, tak mnie rozśmieszyło to twierdzenie śJ, że fałszujesz  z kolegą PO KRYJOMU  Strażnice( wyobraziłam sobie Was w jakiejś pywnicy ze starą drukarką i ubrudzonych tuszem)  ;D ;D ;D ;D że śmiałam się głośno i do teraz mam uśmiech na ustach ;D ;D ;D ;D

Domyślam się dlaczego tak mówią. Jeśli ktoś im pokazuje z mojej strony internetowej skany starych publikacji Towarzystwa Strażnica, to po prostu nie wierzą, że coś takiego mogli nauczać kiedyś ŚJ, więc jest obrona przez atak: fałszuje!

Offline PoProstuJa

« Odpowiedź #266 dnia: 28 Luty, 2016, 20:50 »
To że ja nie palę to nic wielkiego, ale jak śJ nie pali to już wielki plus.
To że Nemo jest uczciwy to pikuś ale jak świadek uczciwy to chylcie czoła.
itd itd....

A kto powiedział, że to nic wielkiego. Ja Ci biję brawo, że nie palisz! :)

Ale ciekawe jest to, że wszyscy piszą tu o wadzie Świadków jaką jest ostracyzm i współczują każdemu kto takiego ostracyzmu ze strony Świadków doznał.

A jak ja napisałam, że doznałam i doznaję ostracyzmu ze strony rodziny będącej nie-Świadkami, to jakoś współczucia w stosunku do mojej osoby tu nie widzę.

Czyli jak nie-Świadek prześladuje członków rodziny z powodu innych wierzeń, to pikuś, ale jak Świadek zrywa kontakt z członkiem rodziny odchodzącym ze zboru, to znaczy, że jest baaardzo zły.

od-nowa

• Gość
« Odpowiedź #267 dnia: 28 Luty, 2016, 20:53 »
  Nie latają, ale łażą po domach i  są namolni, czasem jedno dziękuję nie wystarcza.

A tak wracając do zalet....tak czytam te przepychanki i mam wrażenie,albo nie. Jestem przekonana że śJ są zarozumiali. I ja też kiedyś byłam zarozumiała. Wpajano mi, że jestem lepsza bo znam prawdę. Że moje koleżanki niebawem zginą, że rozszarpią je kruki i wrony.
Będąc tam człowiek tak bardzo w to wierzy, w tą swoją "lepsiejszość" że zatraca rozsądek, przyzwoitość i wyczucie smaku. Powtarzają ciągle o armagedonie i tym wielkim koszeniu tego świata, tak wyglądają na niego jakby mieli jakieś sadystyczne ciągoty. I gdzie tu miejsce na zalety?
Jak można wyglądać cudzej śmierci?
Zgadzam się z Toba w 100% wielu śJ zachowuje się pyszałkowato, wyniośle, stwarzając pozory wszechwiedzących, co jest wadą śJ
Również czują się sędziami ludzi z tego złego świata, ważniejsi niż sam Bóg, zarozumialstwo to wada sJ.
Sama byłam świadkiem tak nieprzyzwoitych zachowań podczas głoszenia, gdzie gdy domownik zamknął drzwi, bo nie chciał z sJ rozmawiać, to takiego człowieka osądzali, jak to zginie w Armagedonie i będzie leżał jak gnój na polu.
Mnie, po moim odejsciu z org. była siostra sj straszyła, że zginę teraz w Armagedonie.
Dat armagedonów śJ przepowiedzieli kilka np. w 1925 r i w 1975 r Przepowiednie śJ sie nie sprawdziły, czyli KŁAMSTWO -  a to jest wadą .

Offline Tazła

« Odpowiedź #268 dnia: 28 Luty, 2016, 20:55 »
A jak ja napisałam, że doznałam i doznaję ostracyzmu ze strony rodziny będącej nie-Świadkami, to jakoś współczucia w stosunku do mojej osoby tu nie widzę.

Czyli jak nie-Świadek prześladuje członków rodziny z powodu innych wierzeń, to pikuś, ale jak Świadek zrywa kontakt z członkiem rodziny odchodzącym ze zboru, to znaczy, że jest baaardzo zły.

W każdą stronę to złe zachowania , ja nie pochwalam. Więzy krwi powinny być ponad wszystko. Rodzina powinna być nie do rozbicia, żadna religia i jej chore zasady nie powinny wymagać tego od ludzi.
A kto się stosuje i nie widzi w tym nic złego to..... ( szkoda słów).

od-nowa

• Gość
« Odpowiedź #269 dnia: 28 Luty, 2016, 20:55 »
  Moja bratnia dusza, też ex która podczytuje forum, zadzwoniła do mnie i kazała napisać, że...

"Skoro tak się obnosisz z tymi zaletami , zwykłą ludzką przyzwoitość przypisujecie sobie na wyłączność. A więc jesteście zarozumiali, a to już grzech pychy."
Koniec cytatu :D
Ma rację Twoja bratnia dusza  ;)