Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Zalety i wady Świadków Jehowy  (Przeczytany 60529 razy)

Offline PoProstuJa

Odp: Zalety i wady Świadków Jehowy
« Odpowiedź #165 dnia: 27 Luty, 2016, 22:40 »
Analizuję:
Czyli wszyscy ludzie na globie ziemskim, nie potrafią przemawiać ponieważ nie uczestniczyli w TSKK i nie przemawiali przed tysiącami zebranymi na stadionie.
Czyli Pan Prezydent nie potrafi przemawiać do  kilku dziesięciomilionowego narodu, czyli spikerzy w TV nie potrafią przemawiać przed milionami widzów,  autorzy milionów książek też nie mają nic do powiedzenia na wernisażach, czyli taki "zwykły człowiek", to już w ogóle nigdzie, nic nie załatwi, bo wysłowić się nie potrafi nie będąc śJ, tylko i wyłącznie referaty ćwiczebne w TSKK, odpowiedzi na studium Strażnicy są jedyna możliwością osiągnięcia płynnej mowy, pewności siebie (brak trzęsących się rąk).
 Proszę o wybaczenie tego określenia: "Wszyscy ludzie ze świata są niechlujnymi brudasami."
O co tu chodzi  :o :o :o :o

Od-nowa troszeczkę się chyba zagalopowałaś :) Podajesz przykład prezydenta i dziennikarzy. To są osoby, ktore się szkoliły w przemawianiu i ich elokwencja nikogo nie dziwi. Ale już dziwne może być na przykład jak ktoś bez wykształcenia mówi ze swobodą mowy. A sporo Świadków (z racji zachęt) nie kształci się na uczelniach wyższych. I stąd zauważyłam te dysproporcje będąc na studiach, że czasem jakis brat po zawodówce czy liceum potrafi dużo lepiej się wypowiadać niż osoby nie będące ŚJ w trakcie studiów lub nawet po studiach.

Ja mam takie zauważenia i mam do tego prawo :)

Im dłużej tu piszę, tym więcej szyderczych wypowiedzi widzę. A podobno to tylko Świadkowie będący w organizacji sa tacy obłudni i kochający na pokaz. A tutaj na forum co widzę? - szczerą miłość do bliźnich, tak? :)

Offline tomek_s

• Pionier specjalny
  • Polubień: 2041
  • Nigdy nie byłem ŚJ.... KRK
« Odpowiedź #166 dnia: 27 Luty, 2016, 22:43 »
Im dłużej tu piszę, tym więcej szyderczych wypowiedzi widzę. A podobno to tylko Świadkowie będący w organizacji sa tacy obłudni i kochający na pokaz. A tutaj na forum co widzę? - szczerą miłość do bliźnich, tak? :)

Też mnie wkurza jak ktoś z kogoś szydzi.

Świadkowie czesto szydzą z katolików. Wyczytałem kiedys w strażnicy, że katalicy jedzą ze stołu demonów.
« Ostatnia zmiana: 27 Luty, 2016, 22:45 wysłana przez tomek_s »
„Lecz powiadam wam: Wielu przyjdzie ze Wschodu i Zachodu i zasiądą do stołu z Abrahamem, Izaakiem i Jakubem w królestwie niebieskim” (Mt 8:11),

Tusia

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: 27 Luty, 2016, 22:43 »

A jednak miałem rację. Założyłaś wątek, by wychwalać ŚJ.

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14441
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
« Odpowiedź #168 dnia: 27 Luty, 2016, 22:45 »
Zabacz... niby OBWODOWY ..... a serce ma.
Okazało się że nawet Lord Vader miał serce ;) To i odwodowy może mieć. :)
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline Roszada

« Odpowiedź #169 dnia: 27 Luty, 2016, 22:45 »
A ja wiedziałem od początku że tak będzie wiec nawet nie śledzę.
Niech se pisze pochwały.
Ja dośc pochwał się w Strażnicach naczytam. :)

od-nowa

• Gość
« Odpowiedź #170 dnia: 27 Luty, 2016, 22:46 »
Od-nowa troszeczkę się chyba zagalopowałaś :) Podajesz przykład prezydenta i dziennikarzy. To są osoby, ktore się szkoliły w przemawianiu i ich elokwencja nikogo nie dziwi. Ale już dziwne może być na przykład jak ktoś bez wykształcenia mówi ze swobodą mowy. A sporo Świadków (z racji zachęt) nie kształci się na uczelniach wyższych. I stąd zauważyłam te dysproporcje będąc na studiach, że czasem jakis brat po zawodówce czy liceum potrafi dużo lepiej się wypowiadać niż osoby nie będące ŚJ w trakcie studiów lub nawet po studiach.

Ja mam takie zauważenia i mam do tego prawo :)

A dlaczego miałabym się nie zagalopować? :o
Mam takie prawo, porównywać, analizować i takie były moje spostrzeżenia, że Ty widzisz  inaczej to naturalne, nie irytuj się ;)
Ty z tym szyderstwem przesadzasz ;) dalej robisz próby udowadniania tylko Twojej racji. Zaprosiłaś do rozmowy i nie akceptujesz innych poglądów. Nie tolerujesz osób o odmiennym zdaniu. Dobranoc Wszystkim  :)
« Ostatnia zmiana: 27 Luty, 2016, 22:53 wysłana przez od-nowa »

Offline PoProstuJa

« Odpowiedź #171 dnia: 27 Luty, 2016, 22:47 »
I widzisz, jak można potem takiego starszego szanować, za co? Że próbował storpedować Twoją pracę bo on...wie lepiej? A po tym jak obwodowy zaakceptował Twój pomysł, to tamten starszy nie rzucał Ci wrogich spojrzeń? Tak jak pisałem, wielu starszym sodówa do głowy uderza z nadmiaru władzy.

Myślę, że w przypadku tego starszego to nie chodziło o wodę sodową. On po prostu jest człowiekiem "starej daty" i miał swoją wizję punktu. Że ma to być punkt "poprawny politycznie", gdzie nie ma żadnej kontrowersyjnej kwestii i wszyscy się kochają. A ja mam wręcz przeciwne zdanie. Punkt musi być realistyczny, a realne życie nie jest takie cukierkowe jak on chciał udowodnić.

Mi się wydaje, że on się po prostu bał, że obwodowy na niego "nakrzyczy" za ten punkt i wolał napisać swoją wersję :)

Offline PoProstuJa

« Odpowiedź #172 dnia: 27 Luty, 2016, 22:51 »
A jednak miałem rację. Założyłaś wątek, by wychwalać ŚJ.

A co, nie wolno mi?! :D

Wychwaaaaallllllammmmm! :)

Offline Nemo

• El Kapitan
« Odpowiedź #173 dnia: 27 Luty, 2016, 22:52 »
Świadkowie czesto szydzą z katolików. Wyczytałem kiedys w strażnicy, że katalicy jedzą ze stołu demonów.
A katolicy to są bez winy? Nie szydzą ze śJ?
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline tomek_s

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #174 dnia: 27 Luty, 2016, 22:53 »
Myślę, że w przypadku tego starszego to nie chodziło o wodę sodową. On po prostu jest człowiekiem "starej daty" i miał swoją wizję punktu.

Ja myślę, żę to była wizja punktu wymyślona przez ciało kierownicze w Ameryki.
„Lecz powiadam wam: Wielu przyjdzie ze Wschodu i Zachodu i zasiądą do stołu z Abrahamem, Izaakiem i Jakubem w królestwie niebieskim” (Mt 8:11),

Offline PoProstuJa

« Odpowiedź #175 dnia: 27 Luty, 2016, 22:54 »
A ja wiedziałem od początku że tak będzie wiec nawet nie śledzę.
Niech se pisze pochwały.
Ja dośc pochwał się w Strażnicach naczytam. :)

Masz rację, szkoda marnować życie na czytanie pochwał! :)
Nie taki przecież jest cel tego forum, prawda? :)

Offline Klara

« Odpowiedź #176 dnia: 27 Luty, 2016, 22:56 »
ŚJ sprawdzą się dobrze jako akwizytorzy, nawet kiepski towar będą wciskali z dużym zacięciem, sprzedaż ubezpieczenia za życie super robią to ciągle, marketing wielopoziomowy też się sprawdzają. Jednym słowem ogromne zalety bardzo dobrego sprzedawcy 😗

Offline tomek_s

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #177 dnia: 27 Luty, 2016, 22:59 »
A katolicy to są bez winy? Nie szydzą ze śJ?

99,9 % katolików ma znikome pojęcie o naukach strażnicy. Katolicy z reguły patrzą powierzchownie na świadków mówiąc o nich: "dobrzy", "mili ludzie". Fakt, większość ludzi olewa świadków.

Natomiast czytając pokarm serwowany przez Brooklin... to już nie jest tak wesoło. Katolicy to babilon, bałwochwalcy etc, etc.
« Ostatnia zmiana: 27 Luty, 2016, 23:01 wysłana przez tomek_s »

Offline Nemo

• El Kapitan
« Odpowiedź #178 dnia: 27 Luty, 2016, 23:01 »
Chcę przypomnieć uczestnikom tej dyskusji, że została ona założona przez PoProstuJa w celu wykazania wad i zalet śJ. Ma ona pełne prawo bronić swojego wyznania i współwyznawców, a wszyscy inni mają prawo się z tym nie zgadzać. Ale proszę o powstrzymywanie się od złośliwych i ironicznych komentarzy. Na pewno nie podnosi to poziomu dyskusji. 
Mahatma Gandhi

Offline Roszada

« Odpowiedź #179 dnia: 27 Luty, 2016, 23:03 »
ŚJ sprawdzą się dobrze jako akwizytorzy, nawet kiepski towar będą wciskali z dużym zacięciem, sprzedaż ubezpieczenia za życie super robią to ciągle, marketing wielopoziomowy też się sprawdzają. Jednym słowem ogromne zalety bardzo dobrego sprzedawcy 😗
W końcu Russell był kupcem, a Rutherford sprzedawal encyklopedie od drzwi do drzwi. ;D