Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: zdejmowanie z przywileju za godziny  (Przeczytany 35479 razy)

Gorszyciel

• Gość
Odp: zdejmowanie z przywileju za godziny
« Odpowiedź #75 dnia: 04 Listopad, 2016, 18:20 »
list  rzeczywiście  cudownie przepadł  - oznacza  to ,że polskie  biuro oddziału zdało sobie  sprawę  z  błędu  jakim  było  - cytuje  - miłościwe postanowienie o min  10  h   w służbie  ,  kilka  tysięcy osób  w polsce w ok  2 lat straciło przywilej   usługiwania  z  różnych przyczyn     -taka  czystka   jak   w  rosji  za stalina   a  wielu z  nich napewno   da  sobie  spokój i nie  bedzie  zabiegała  o   powrót do usługiwania  , szkoda   tylko  tych  co  zostali   -często   2-4  starszych  i sług  na   zbór   -oznacza  wiele   pracy

Przepadł?

Offline Estera

« Odpowiedź #76 dnia: 04 Listopad, 2016, 19:12 »
Przepadł?
       Jaka szkoda  :'( :'( :'(
Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline Efektmotyla

• Pionier specjalny
  • Polubień: 4685
  • Wspaniale że znajomi i rodzina się budzą :)
« Odpowiedź #77 dnia: 04 Listopad, 2016, 19:58 »
Cała ta historia z listem o godzinkach przez który miałem spore kłopoty i gimnastykę w obiecywaniu poprawy co zaskutkowało wpisywaniem tego co oczekiwano ;D  Ostatecznie przyczyniła się załużmy w 10% do stwierdzenia że TO WSZYSTKO JEST NIE HALO.

Takie wyciskanie na siłę z ludzi czegoś czego nie da się dać lub ktoś nie chce dać tak się kończy że LUDZIE ODCHODZĄ.

Tyczy się to ZAKŁADU PRACY ORAZ PRĘŻNEGO WYDAWNICTWA CZASOPISM :P

A TERAZ ANALOGIA: STALIN KTÓREGO SIĘ BANO I NIE SPRZECIWIANO (BO KONSEKWENCJE MADE IN WTS) KAZAŁ W BAGNIE SYBERYJSKIM UŁOŻYĆ TORY DOCELOWO DO NOWEGO JORKU ;)     LINIA 501 i 503.

kładli tory a patrząc przez ramię widzieli jak się wyginają i topią w grząskim gruncie. 100 000 WIĘŹNIÓW PRACOWAŁO sporo zgineło.

NIE SKOŃCZONO LINI A PRZERWANO BUDOWĘ KIEDY UMARŁ STALIN :o

Przyszedł list i też wszyscy wiedzieli że to KONIK TROJAŃSKI I MŁODZI SIĘ WYPNĄ NA TO A STARZY SFRUSTRUJĄ no i jest to co miało być.

Tak jak hilary clinton nie umiała wejść do metra BO JEST ODREALNIONA OD ŻYCIA tak CK jest odrealnione TOTALNIE.

Jak w Polsce łączono zbory i kazano ludziom dojeżdżać 50km na salę to P....Ł JEDEN Z NICH CUDOWNY NAPRAWCA POLSKIEGO BAŁAGANU że w Australi tak się dojeżdża i jest JAJO  8-)

Offline Estera

« Odpowiedź #78 dnia: 04 Listopad, 2016, 20:12 »

Może to był ustny przekaz na jakimś spotkaniu dla starszych?
       Mnie jeszcze przychodzi taka myśl do głowy, że bardzo spadły statystyki w zborach,
       jeśli chodzi o głoszenie, dlatego zaprzęgli usługujących by je podnosili przez te 10 godzinne kwantum.

Offline TomBombadil

« Odpowiedź #79 dnia: 05 Listopad, 2016, 00:24 »
A mi z zeszytu niedawno wypadła kartka z owocem sprzed 2 lat    32 godz. Aż sama się zdziwiłam. I proszę,teraz nieczynna. Za 3 starszych mogłam robić.😊

Offline Estera

« Odpowiedź #80 dnia: 05 Listopad, 2016, 07:20 »

Ja tak miałam prawie co miesiąc, z tej gorliwości ...  :D

Efezjan

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 05 Listopad, 2016, 09:17 »
A mi z zeszytu niedawno wypadła kartka z owocem sprzed 2 lat    32 godz. Aż sama się zdziwiłam. I proszę,teraz nieczynna. Za 3 starszych mogłam robić.😊
'Po owocach ich poznacie...'. ;)
     Ja tak miałam prawie co miesiąc, z tej gorliwości ...  :D
A ilu ludzi nawróciłaś na bycie roznosicielem gazetek, Estero?
Moje drogie panie: nie liczba się liczy, ale jakość.
« Ostatnia zmiana: 05 Listopad, 2016, 09:18 wysłana przez Efezjan »

Offline Woland

« Odpowiedź #82 dnia: 05 Listopad, 2016, 09:17 »
był list 1 czerwiec 2013 , poszukam, tam było, wszyscy usługujacy dostawali na obsłudze i list był omawiany przez NO, było o 10h i że jak zbór ma wyższą średnią to NO twierdził że średnią trzeba robić

Offline Efektmotyla

• Pionier specjalny
  • Polubień: 4685
  • Wspaniale że znajomi i rodzina się budzą :)
« Odpowiedź #83 dnia: 05 Listopad, 2016, 11:05 »
Był list na 100% i go nawet gdzieś mam bo mieliśmy z modlitwą go rozwarzyć i wziąść się do roboty.

Były też KORPORACYJNE pogadanki NAPRAWCZE że masz 3 miesiące do obsługi i przyjedzie GENERALISSIMUS   ALBO RYBKA ALBO AKWARIUM.

KONKRETNIE STRASZONO ŻE JAK ŚREDNIA PONIŻEJ DYSZKI (SŁOWO DYSZKA PADAŁO DOSŁOWNIE) to niestety trzeba będzie cię odciążyć z obowiązków zborowych żebyś mógł podciągnąć się w służbie.

No i wiadomo w pakiecie pytanie o wielbienie w gronie rodzinnym.  8-) Ale to wiadomo nie sprawdzą więc się coś chrząkło że tak że nie że się staramy  :P

A teraz mam luzik 8-)                  JA CZASEM MYŚLĘ CZY CI Z CK TO nie są przeciwnicy WTS i umiejętnie ją rozmontowują od środka?

Chyba że są naprawdę skończonymi szaleńcami bez kszty pomyślunku? :o
« Ostatnia zmiana: 05 Listopad, 2016, 11:11 wysłana przez Efektmotyla »

Offline rychtar

« Odpowiedź #84 dnia: 05 Listopad, 2016, 11:32 »
Jak w Polsce łączono zbory i kazano ludziom dojeżdżać 50km na salę to P....Ł JEDEN Z NICH CUDOWNY NAPRAWCA POLSKIEGO BAŁAGANU że w Australi tak się dojeżdża i jest JAJO  8-)

Ja kiedyś byłem w takim zborze, że starsi notorycznie przedłużali punkty więc poproszono ich i nie przedłużanie punktów ponieważ autobus do domu odjeżdżał o 21:00 a ludzie na przystanek przylatywali o 21:03 i później. Gdyby nikt nie przedłużał punktów to wszyscy w spokojnym tempie zdążyliby na przystanek o 20:55. Na następnym zebraniu jeden ze starszych powiedział tak: "W Afryce ludzie na zebrania chodzą dwa dni w jedną stronę i dwa dni w drugą stronę, a tutaj komuś jest źle, że nie zdąży na autobus i musi iść kawałek piechotą" Oczywiście ten burak zapomniał dodać, że wspomniani przez niego ludzie w Afryce mają zebrania raz na jakiś czas, poza tym on na zebranie jeździ samochodem, po zebraniu wchodził do autka i jechał w ciepełku widząc jak cała hołota dyma na przystanek w zimowy wieczór. Oto cała "miłość braterska".
Du...Du hast...Du hast mich...Du hast mich...Du hast mich gefragt
Du hast mich gefragt
Du hast mich gefragt und ich hab' nichts gesagt

Offline Dietrich

« Odpowiedź #85 dnia: 05 Listopad, 2016, 11:46 »
Rychtar, znam podobną sytuację.  W pewnym zborze także permanentnie przedłużano zebrania. Prośby nic nie dały; odpowiadano im tak jak opisałeś w  poscie. Więc bracia po prostu zaczęli opuszczać salę wcześniej żeby nie uciekł im ostatni autobus. Czasem nawet kilkanaście osób wychodziło. Dopiero to przyniosło skutek...

Offline rychtar

« Odpowiedź #86 dnia: 05 Listopad, 2016, 11:58 »
Rychtar, znam podobną sytuację.  W pewnym zborze także permanentnie przedłużano zebrania. Prośby nic nie dały; odpowiadano im tak jak opisałeś w  poscie. Więc bracia po prostu zaczęli opuszczać salę wcześniej żeby nie uciekł im ostatni autobus. Czasem nawet kilkanaście osób wychodziło. Dopiero to przyniosło skutek...

Dziwne, mam wrażenie, że piszemy o tym samym zborze :P
Du...Du hast...Du hast mich...Du hast mich...Du hast mich gefragt
Du hast mich gefragt
Du hast mich gefragt und ich hab' nichts gesagt

Offline gerontas

« Odpowiedź #87 dnia: 05 Listopad, 2016, 12:01 »

Były też KORPORACYJNE pogadanki NAPRAWCZE że masz 3 miesiące do obsługi i przyjedzie GENERALISSIMUS   ALBO RYBKA ALBO AKWARIUM.

U mnie w zborze była taka dyskusja podczas wizyty NO na spotkaniu starszych. Ja miałem średnią
 niecałe 9 godzin i musiałem się gęsto tłumaczyć dlaczego i uroczyście przed wszystkimi obiecać
poprawę. Musiałem się poprawić, żeby uniknąć takich rozmów w przyszłości. Od tamtej pory dyszka
była co najmniej.
Ale teraz będzie HIT. W naszym gronie był starszy wiekiem brat, który ponadto poważnie chorował.
Lubił prace starszego. Ja myślałem, że NO sobie go odpuści. Ale jego podczas tego spotkania również
wzięto na tapetę, bo z powodu wieku i choroby nie miał 10 godzin.  Też musiał się tłumaczyć co
zamierza zrobić by to poprawić. A miłosierny NO to mu nawet poradził, żeby głosił przez telefon więcej  :o.
Efekt był taki, że po kilku miesiącach zrezygnował. Niech mu na zdrowie wyjdzie.

B

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 05 Listopad, 2016, 12:28 »
U mnie w zborze była taka dyskusja podczas wizyty NO na spotkaniu starszych. Ja miałem średnią
 niecałe 9 godzin i musiałem się gęsto tłumaczyć dlaczego i uroczyście przed wszystkimi obiecać
poprawę. Musiałem się poprawić, żeby uniknąć takich rozmów w przyszłości. Od tamtej pory dyszka
była co najmniej.
Ale teraz będzie HIT. W naszym gronie był starszy wiekiem brat, który ponadto poważnie chorował.
Lubił prace starszego. Ja myślałem, że NO sobie go odpuści. Ale jego podczas tego spotkania również
wzięto na tapetę, bo z powodu wieku i choroby nie miał 10 godzin.  Też musiał się tłumaczyć co
zamierza zrobić by to poprawić. A miłosierny NO to mu nawet poradził, żeby głosił przez telefon więcej  :o.
Efekt był taki, że po kilku miesiącach zrezygnował. Niech mu na zdrowie wyjdzie.

Jakbyś opisywał spotkanie mojego grona..
Ja otrzymałem 3 oficjalne notatki służbowe za żonę bo robiła ok. 12 godzin..ale malo było odwiedzin
I Rabuszce cos w tym "owocku" śmierdziało...

Offline gerontas

« Odpowiedź #89 dnia: 05 Listopad, 2016, 12:38 »
Jakbyś opisywał spotkanie mojego grona..
Ja otrzymałem 3 oficjalne notatki służbowe za żonę bo robiła ok. 12 godzin..ale malo było odwiedzin
I Rabuszce cos w tym "owocku" śmierdziało...

Tak, tak, żony starszych też były brane pod uwagę. Jeśli miała słaby owoc to starszy musiał się za nią tłumaczyć.
To też źle świadczyło o starszym jak jego żona mało się udziela w zaszczytnej służbie.