Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Pytanie biblijne 58: Czy niedziela była dniem zmartwychwstania ?  (Przeczytany 298 razy)

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8986
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
Drogi Gandalfie, przez różne interpretacje, wynaturzenia z zapałem opisywanych przez tzw. znawców BIBLII - doprowadziłem swoją wiarę do przysłowiowego Armagedonu - stałem się od odejścia z (Ww) agnostykiem - dlatego w wielu komentarzach  piszę to ''Księga Legend'' - może urażać takie podejście do SŁOWA BOŻEGO - sam nie wiem? ''gonię swój własny ogon''. Mogę postawić pytanie:  CZY w ogóle miałem wiarę w zapis tej księgi.

Offline Gandalf Szary

• Pionier specjalny
  • Polubień: 5403
  • Najbardziej boję się fanatyków.
A ja nie wiem kim jestem. Stałem się obojętny na tzw. prawdy. Z drugiej strony nie wykluczam niczego. Ale autorytet PŚ również u mnie jest nadszarpnięty.
„Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś, kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest”.

Johann Wolfgang Gothe,

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14671
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
No i Robo znikł. Szkoda bo można było o prawdzie bezwzględnej porozmawiać.
Nie udzielam się w tematach tego usera, bo to nie mój klimat. Ale obserwuję jego wątki ot, dla zwykłej rozrywki. Zauważyłem jedną zależność. Jak kończą się jego argumenty, to jest zakładany nowy wątek. Czyli... ok nie było tematu, jedziemy dalej.  ;D  Coś ostatnio wysyp na forum samozwańczych pseudo ewangelizatorów. Marek k też jakoś zamilkł, a szedł ostro. W 3 dni 38 wpisów.  ;D
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline Gandalf Szary

• Pionier specjalny
  • Polubień: 5403
  • Najbardziej boję się fanatyków.
Trochę mam wyrzuty sumienia, bo obydwoje zniknęli po wymianie argumentów ze mną. Kiedyś budowałem, a teraz rujnuje :)
„Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś, kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest”.

Johann Wolfgang Gothe,