Caro dlaczego piszesz o homofobi strażnicy w stosunku do osób homoseksualnym. Przecież i takie osoby są w zborach i nie są w żaden sposób prześladowane.
Gandalfie, tak jak napisała Cara, WTS systemowo dyskryminuje homoseksualistów nakładając na nich ciężkie widmo ostracyzmu, jeśli ośmielą się żyć w zgodzie z swoją potrzebą seksualną. Po za tym, jeśli takie osoby chciałaby wyrazić swoją osobowość np. przez strój, grożą im poważne konsekwencje łącznie z naznaczeniem.
Oprócz doktrynalnej homofobii, jest też kultura. Ja już trochę jestem ŚJ i ilu nasłuchałem się wśród braci wyzwisk w stosunku do "pedałów" to tylko ja wiem. Nawet wysoko postawieni bracia, którzy rzeczywiście starają się na co dzień używać "czystej mowy", kiedy temat schodzi na gejów spuszczają swój język z obroży.
Ktoś kto rzeczywiście jest gejem i ŚJ musi to szczętnie ukrywać. Inaczej stanie się obiektem drwin wśród wielu młodych. Pamiętam nie jedną sytuację, w której grupa młodych braci szyderczo wyśmiewała się z innego, który a to założył różową koszulę a to ogolił nogi czy pachy. Osobiście znam jednego brata, który lata temu uderzył mężczyznę któremu głosił, ponieważ ten powiedział mu, że jest gejem.