WYBUDZONYCH PIMO PRZYBYWA I JW.ORG TEGO JUŻ NIGDY NIE ZATRZYMA !!! Jestem pewna, że nic i nikt tego procesu nie zatrzyma.
Polska jest tego świetnym przykładem.
Świadomych, myślących ludzi przybywa, bo jednak to co się teraz odwala w tej organizacji powoduje, że wartościowi ludzie stamtąd zwyczajnie odchodzą.
Jeśli nie oficjalnie poprzez napisanie listu odłączenie, to mentalnie pozostając jako PIMO.
Odchodzą przeważnie ci, którzy sobie naprawdę cenią prawdę i przyjmują logiczne argumenty wychodząc z tej szklanej bańki jw.org.
Oczywiście zdaję sobie sprawę i nie tylko ja, że tak precyzyjnie zorganizowana korporacja religijna jeszcze długo będzie istniała.
I jak radio ojca Rydzyka będzie miało swoich stałych wielbicieli, swój stały elektorat zasilający ich finansowo i pod każdym innym względem.
Jw.org sumiennie o to dba, manipulując umysłami ludzi.
https://www.youtube.com/watch?v=FWOB7k8Luoo&t=28s Ale również będą już zawsze tacy, jak ci z rodziny Korneliusza, o których jest mowa w powyższym nagraniu.
Rozumiem radość Korneliusza i Jego żony
Wiem, jak cieszą takie sytuacje, ponieważ sama również podobne chwile przeżyłam.
Jak badając grunt na wyszukanych ucelowanych wybudzonych w moim zborze, odkrywałam ludzi całkowicie świadomych.
Były to piękne chwile radości nie do opisania.
I ta świadomość, że z tą, a z tą osobą można otwarcie porozmawiać co się w tej organizacji działo i dzieje.
Śmiało opowiadać o swoich odczuciach i wyciągniętych wnioskach.
Otwarcie, bez żadnych zahamowań, że zostanę wydana na pastwę komitetu sądowniczego.
To jest po prostu super sytuacja z emocjonalnego punktu widzenia.
I dla wielu PIMO życzę z serca takich przeżyć.
W których okaże się, że nasz zabetonowany doktryną jw.org członek rodziny czy bliski znajomy, przyjaciel wybudził się.
Pozdrawiam wszystkich wytrwałych
Pozdrawiam takich jak Korneliusz, którzy nie rezygnują ze swoich nagrań.
I nadal widzą sens swojego działania na różnych kanałach you tube.
Między innymi dla takich właśnie wspaniałych, niezapomnianych chwil.
W rodzinach i wśród swoich bliskich przyjaciół i znajomych.
Wszystkiego dobrego dla takich
... "Współczesnych Berejczyków" ... sumiennych badaczy i analityków.
Którzy odkrywają prawdę przed innymi, żeby pomagać.
Pomagać osobom myślącym wychodzić z tej ślepej drogi jw.org.
Wszystkiego Najlepszego.
"Estera"