Na imprezach które organizowałem była zasada podawana na początku oficjalnie, że jak ktoś będzie pod wpływem odrazu wylatuje. Całkiem możliwe, że w ukryciu coś ktoś wypił, ale robiono to na tyle dyskretnie, że nic nie widziałem.
No to słabo... z Trójmiasta raczej nie wielu by przyszło
lub nikt?
Coraz mniej się wypowiadam na forum, ale imprezy to jest to co uwielbiam, więc muszę coś powiedzieć w owej kwestii
Imprezy to temat który zawsze był i nadal jest mi bliski
choć obecnie w znacznie mniejszym stopniu - zdrowie nie to
W Trójmieście i okolicznych miejscowościach (np.: pamiętny Tczew, Górki Zachodnie) na przełomie XX/XXIw bywały takie świadkowskie melanże (w wynajmowanych salach lub knajpach), że na żadnej "świeckiej imprezie na której wtedy bywałem nie było takiego chlańska, ćpańska i ruchańska!
Większość to była tak zwana elyta
świadkowska - potomstwo wysoko postawionych w orgu rodziców
Osoby ówcześnie na takich imprezach ostro zabawiające obecnie są pionierkami, starszymi, sługusami
Zdarzyło się że osoby nie związane węzłem małżeńskim zapominali zamknąć kibel jak wchodzili do kabiny na numerek! No i przez to zobaczyłem jako młodzik że święta organizacja to zwykłe pieprzenie - dosłownie
Sam nie byłem potem święty, oj nie, ale przykład brałem od najznamienitszych rodzin świadkowskich
Natomiast obecnie niewiele się zmieniło w tej kwestii. Jedyne co mają surowo zabronione wynajmowanie sal i klubów. Ale kto zabroni domówki?
Poniżej zamieszczam linki których byłem świadkiem gdyż działy się u świadków (państwo Olejnik ze zboru Gdynia Karwiny) którzy mieszkali za ścianą mojej sypialni - po 2 w nocy, nie dało się spać, a rano niby wszyscy na zebranie standardowo skacowani szli.
Moja małżonka nawet spotkała się w tej sprawie (i nie tylko w tej) ze starszymi z ich zboru i co? ... Sprawę zamieciono pod dywan - zero konsekwencji. Dodam że nagrana domówka odbywała się tam średnio co drugi tydzień. Obecnie już tam nie mieszkam więc nie wiem jaka jest sytuacja.
https://www.dropbox.com/s/s7zv2y8inh6yc1r/Balety%20Jehowc%C3%B3w%20Za%20%C5%9Aciana%203.02.m4a?dl=0I jeszcze krótki filmik jak towarzystwo opuszcza dom.. nie mogę znaleźć nagrania jak rzygają na chodnik przed furtką
.
Niestety po przeprowadzce przepadły mi chyba nagrania z kamer przemysłowych jak towarzystwo się wytacza z tego samego domu i rzyga zaraz za furtką na chodnik.
Filmik warto pogłośnić bo nie wszystko dobrze słychać - odległość i pijackie mamrotanie
https://www.dropbox.com/s/91s87mnbp8gqecd/koniec%20dom%C3%B3wki%20jehowc%C3%B3w.m4v?dl=0