0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jakim cudem nigdy nie zauważyłam, ze ten werset mówił o podawaniu w poprzednim przekladzie? Byłam przekonana, ze to zmiana. Sprawdziliście w papierowym egzemplarzu?
Szkoda , ze nie zwróciłeś uwago na to, że Jezus ustanowił Pamiątkę tylko w gronie apostołów a nie w gronie tłumu, do którego często przemawiał. Tu jest wyjaśnienie dlaczego tylko ci, którzy mają potem żyć w niebie mogą spożywać emblematy.
A jakby zrobić akcję zachęty do spożywania?
A może bez sensu ze świętości robić akcje zachęty? Każdy prawdziwy chrześcijanin wie, ze powinien spożywać wieczerzę i wcale nie raz do roku. Zachęcać SJ do spożywania nie ma sensu. Najpierw ktoś powinien zrozumiec dlaczego spożywa wieczerzę a potem to robić. Także ewangelizowanie Świadków owszem ale pewne elementy dopiero potem. Prędzej warto iść samemu i samemu spożyć wieczerzę nawet tam żeby ludzie widzieli i się zastanowili niż zachęcać nie wierzących do spożywania.
A ja mimo tego, że mnie już nie lubią , to dla dobrej zabawy zawitam na imprezie 19.0420.19 Gdzie w zachodnio-pomorskim polecacie wpaść na chwilę "talerzykowania"?