Podałam inny werset na potwierdzenie tego, ze archanioł Michał i Jezus to ta sama osoba.
Już pisałam o tym w innym wątku;
Odnośnie pytania: Czy Jezus to Archanioł Michał?
W księdze Daniela 10:13 czytamy:
13. Lecz książę anielski królestwa perskiego sprzeciwiał mi się przez dwadzieścia jeden dni, lecz oto Michał, jeden z pierwszych książąt anielskich, przyszedł mi na pomoc, dlatego ja zostawiłem go tam przy księciu anielskim królestwa perskiego,
A w Liście do Judy 1: 9 czytamy :
9.Tymczasem archanioł Michał, gdy z diabłem wiódł spór i układał się o ciało Mojżesza, nie ośmielił się wypowiedzieć bluźnierczego sądu, lecz rzekł: Niech cię Pan potępi.Wiemy, że Jezus był kuszony przez diabła i dał mu odpór.
Mat.4:10
10. Wtedy rzekł mu Jezus:
Idź precz, szatanie! Albowiem napisano: Panu Bogu swemu pokłon oddawać i tylko jemu służyć będziesz.
A więc, Archanioł Michał jest pierwszym stworzonym z archaniołów.
Z Judy wynika, że nie ośmielił się sprzeciwić diabłu czego nie można powiedzieć o Panu Jezusie. Po za tym Jezus jest Bogiem a nie archaniołem.
Filip. 2:6
6.
który chociaż był w postaci Bożej, nie upierał się zachłannie przy tym, aby być równym Bogu,
Skoro Pan Jezus był w postaci Bożej to czy mógłby być jednocześnie w postaci archanielskiej? Po za tym był zrodzony a nie stworzony.
Izajasza 9:5,6
5. Albowiem dziecię narodziło się nam, syn jest nam dany i spocznie władza na jego ramieniu, i nazwą go: Cudowny Doradca, Bóg Mocny, Ojciec Odwieczny, Książę Pokoju.