Nie mam czasu na jakieś przekłady linearne
Korzystam m in z tysiąclatki czyli "katolickiej" Biblii, korzystam z przekładu NŚ czyli przekładu ŚJ, korzystam z Biblii Warszawskiej - to mi wystarcza żeby zrozumieć kim jest Bóg i kim jest Jezus.
Fantom, jak na razie to wy cały czas mylicie się. zarzucacie ŚJ kłamstwa a sami nie wiecie w co wierzycie. Jest was tu tyle a jakoś nikt nie wskazuje np kto głosi prawdę - o ile w ogóle ją głosi.
Szkoda tylko, że nawet dyskusji z sympatykami ŚJ unikacie jak ognia. Ale jeśli ktoś nie ma racji to jedyne co mu pozostaje to banowanie i obrzucanie obelgami
A ja się zastanawiam "arcykapłan", co ty na tym forum w ogóle robisz i czego się spodziewałeś, że kogoś przekonasz do tego jakie herezje są w tej sekcie. Im zależy tylko i wyłącznie na twojej kasie i żebyś był pokorny, potulny i dalej naiwny. W tej organizacji zastrasza się armagedonem, że wszyscy po za tą organizacją są ze świata i ona ma być arką do wybawienia - a jeśli perfidnie kłamią, to co chcesz z nimi iść na dno? szatan jest sprytny i potrafi manipulować ludźmi.
1Kor. 7:2323. Drogoście kupieni; nie stawajcie się niewolnikami ludzi.
Mat. 23:1010. Ani nie pozwalajcie się nazywać przewodnikami, gdyż jeden jest przewodnik wasz, Chrystus.
Po za tym Pismo Święte mówi, że jesteśmy zbawieni z łaski a nie z uczynków i możesz się wysilać (liczyć godzinki)dla tej organizacji ile chcesz u Boga to nie ma znaczenia.Nie jesteśmy wstanie uczynkami zaskarbić sobie zbawienia.
Rzym. 6:1414. Albowiem grzech nad wami panować nie będzie, bo nie jesteście pod zakonem, lecz pod łaską.
Efezjan 2:7-10 7. aby okazać w przyszłych wiekach nadzwyczajne bogactwo łaski swojej w dobroci wobec nas w Chrystusie Jezusie.
8. Albowiem łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar;
9. nie z uczynków, aby się kto nie chlubił.
10. Jego bowiem dziełem jesteśmy, stworzeni w Chrystusie Jezusie do dobrych uczynków, do których przeznaczył nas Bóg, abyśmy w nich chodzili.
Efezjan 4:7 7. A każdemu z nas dana została łaska według miary daru Chrystusowego.
2 Koryntian 1:10,11 10. Który z tak wielkiego niebezpieczeństwa śmierci nas wyrwał i wyrwie; w nim też nadzieję pokładamy, że i nadal wyrywać będzie,
11. przy waszym także współdziałaniu przez modlitwę za nas, aby za udzielony nam dar łaski składane były z ust wielu dzięki za nas.
Jana 1:17 17. Zakon bowiem został nadany przez Mojżesza, łaska zaś i prawda stała się przez Jezusa Chrystusa.
Tytusa 3:7 7. abyśmy, usprawiedliwieni łaską jego, stali się dziedzicami żywota wiecznego, którego nadzieja nam przyświeca.
Przeanalizuj te wersety one mówią tak dobitnie.
Życzę aby Ci się w końcu otworzyły oczy i poproś Pana Jezusa w modlitwie żeby Ci w tym pomógł.