Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Warszawska Gazeta Wyborcza kontra banery "Przerywamy Milczenie"  (Przeczytany 28560 razy)

Offline trampek

Odp: Warszawska Gazeta Wyborcza kontra banery "Przerywamy Milczenie"
« Odpowiedź #75 dnia: 18 Sierpień, 2017, 13:33 »
Dziś czytałem historię Helleboris, ona min opisuje taką sprawę.

Jako, że dopiero ostatnio się obudziłem, to po przeczytaniu tego wątku, chciałbym swoje uwagi tu dorzucić.
Pewnie zdecydowana większość ŚJ przechodzących koło takiej manifestacji zareaguje tak jak trampek. Może warto zwiększyć uwagę, pod informację o pomocy dla ofiar pedofilów, żeby osoby takie mogły zobaczyć, że są ofiarami i tych zboczeńców i organizacji, która nic nie robi. Że są instytucje, które im pomogą, a zboczeńcy powinni skończyć w celi?

Podobno M coś zgłaszał komuś ale nie chce napisać jak to jego zgłoszenie zakończyło się ;)
Pewnie zgłosił plotki a sprawę umorzono .

Gorszyciel

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 18 Sierpień, 2017, 18:55 »
Podobno M coś zgłaszał komuś ale nie chce napisać jak to jego zgłoszenie zakończyło się ;)

Ignorantia iuris nocet, Trampku. Nie można gadać o szczegółach sprawy karnej z osobami trzecimi kiedy trwa śledztwo. Nie wiesz jakie w Rzeczypospolitej mamy prawo?

Offline Baran

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8090
  • "Być wolnym, to móc nie kłamać" A. Camus
« Odpowiedź #77 dnia: 18 Sierpień, 2017, 19:52 »

A jakie to uczciwe fakty macie ? Przedruki z zagranicznych gazet niczym nie potwierdzone ?
Naprawdę pudelek.pl wobec waszych insynuacji to pikuś ;)
Może wreszcie ktoś mi napisze ile przypadków pedofilii było w Polsce ? Skoro jest ich w naszym kraju ok 120 tysięcy to mniemam że pedofilów musi być co najmniej z 20 tysięcy skoro ta skala pedofilii jest w/g was aż tak ogromna ;)

Organizowanie akcji przeciwko świadkom Jehowy z hasłami, ze tam jest tylko pedofilia i ostracyzm jest naprawdę ryzykowne z prawnego punktu widzenia tym bardziej, że cały czas bazujecie tylko na plotkach niczym nie potwierdzonych.

Trampek mam pytanie, czy jesteś pe..lem?
« Ostatnia zmiana: 18 Sierpień, 2017, 20:03 wysłana przez Baran »
"Dla triumfu zła potrzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili" E.B
..ŻADEN STARSZY na 1006 przypadków wykorzystywania seksualnego dzieci nie zgłosił tego władzom R Commission

Offline zawsze letni

« Odpowiedź #78 dnia: 18 Sierpień, 2017, 20:59 »
O to samo chciałem zapytać i ja. Bo jeżeli zaprzeczysz to wiem,że to dni ostatnie, że wypełnia się proroctwo, że będą trampki BEZ serca. Jak możesz tak podle pisać o dziecięcych dramatach trwających całe życie?
Wolę mieć pytania, na które nie mogę odpowiedzieć, niż odpowiedzi, na które nie mogę zadawać pytań! /exjwcriticalthinkers/

Offline trampek

« Odpowiedź #79 dnia: 18 Sierpień, 2017, 21:14 »
Ignorantia iuris nocet, Trampku. Nie można gadać o szczegółach sprawy karnej z osobami trzecimi kiedy trwa śledztwo. Nie wiesz jakie w Rzeczypospolitej mamy prawo?

Nie pytam o szczegóły, pytam jak zakończyło się śledztwo ;)

KaiserSoze

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 18 Sierpień, 2017, 21:34 »

To ja ci odpowiem.
Znam przypadek pedofilii z podwarszawskiego zboru. Matka dostała 2 lata bezwzględnego więzienia za brak dostatecznej opieki nad córką. Ojczym-molester dostał 5 lat więzienia. Sprawa pochodzi z 2014 roku.

Sprawę zgłosił ojciec niebędący SJ, bo starszym się nie chciało. TAK, katolicy mają więcej serca dla ofiar niż świadkowie.

Offline Salome

« Odpowiedź #81 dnia: 18 Sierpień, 2017, 21:47 »
To ja ci odpowiem.
Znam przypadek pedofilii z podwarszawskiego zboru. Matka dostała 2 lata bezwzględnego więzienia za brak dostatecznej opieki nad córką. Ojczym-molester dostał 5 lat więzienia. Sprawa pochodzi z 2014 roku.

Sprawę zgłosił ojciec niebędący SJ, bo starszym się nie chciało. TAK, katolicy mają więcej serca dla ofiar niż świadkowie.

A ja znam przypadek, gdzie braciszkowie w pewnym zborze opowiadali sobie o molestowanym dzieciaku, że "koloryzuje i wrabia niewinnego".
Dla mnie to był początek końca w tym szambie, jakim okazała się organizacja matka.
« Ostatnia zmiana: 18 Sierpień, 2017, 21:52 wysłana przez Salome »
"Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele" Walter Lippmann

Offline trampek

« Odpowiedź #82 dnia: 18 Sierpień, 2017, 21:52 »
To ja ci odpowiem.

To kto tam był świadkiem ? Matka czy pedofil ? Skoro żyli w związku "partnerskim" to podejrzewam, że nie byli świadkami.
Moźe jakiś artykuł był o tym w jakiejś gazecie ?

Offline M

« Odpowiedź #83 dnia: 18 Sierpień, 2017, 22:15 »
Nie pytam o szczegóły, pytam jak zakończyło się śledztwo ;)

Nie mam od jakiegoś czasu kontaktu z osobą, której sprawa dotyczyła, ale ostatnie o czym wiedziałem to fakt, że gość był poszukiwany przez prokuraturę listem gończym, bo nawiał z miejsca zamieszkania. Tyle w temacie świadkowskiej moralności i uczciwości.

KaiserSoze

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 18 Sierpień, 2017, 22:25 »
To kto tam był świadkiem ? Matka czy pedofil ?

Powiem ci wprost: jesteś głupim palantem.
W sądzie nie potrzeba 2 świadków. To nie popitolone świadkowskie reguły. Tu są zeznania dziecka i opinia psychologa, która nie pozostawia złudzeń co do faktu molestowania. A w tej konkretnej sprawie było przyznanie się ze strony sprawcy

Skoro żyli w związku "partnerskim" to podejrzewam, że nie byli świadkami.

Gdzie to wyczytałeś? Matka rozwiodła się z ojcem gdy została świadkiem. Ojciec ma drugą żonę, a matka drugiego męża - pedofila.
Jesteś obrzydliwy w swoich insynuacjach

Moźe jakiś artykuł był o tym w jakiejś gazecie ?

Cieszę się, że nie muszę oglądać twojej parszywej gęby w zborze.
Na szczęście gazety nie opisują wszystkich spraw cywilnych i karnych. I dobrze.

Dodam tylko, że w tej sprawie interweniował Nadarzyn by nie wydało się, że oskarżeni są świadkami. Na szczęście dla społeczeństwa nie udało im się to.

Offline Gremczak

« Odpowiedź #85 dnia: 18 Sierpień, 2017, 23:22 »
Trampek a ja zachęcam Cie do przeczytania artykułów w waszej literaturze ,gdzie mówiliście po czym poznać fałszywą religię. Było pisane ,że po owocach jakie wydaje. Wytykano innym religiom ,że u nich są zboczeńcy, niemoralność czy najzwyczajniej wyznawcy innych religii kradną. To wg was kwalifikowało inne religie jako fałszywe, a tylko u was takie rzeczy nie istnieją.  Co się okazuje ,że właśnie wy odpowiadacie takiemu opisowi. Sami strzeliliście sobie w kolano Czyli to wy jesteście tą fałszywą religią.

Offline Safari

« Odpowiedź #86 dnia: 19 Sierpień, 2017, 13:52 »
Tak, trampku. Pedofile Sa w kazdej organizacji religijnej. Tak, zdarza sié to wszędzie - u SJ także. Maskowanie tego, zasada dwóch świadków przy jednoczesnym wytykaniu błędów innym religiom jest wg mnie hipokryzją. Ah, dodam, ze jako prawowierna siostra NIGDY bym nie pomyślała, ze cos takiego może spotkać kogoś będącego w prawdzie. Przeciez Jehowa czuwa. Taaak.

Fakty są faktami. Cieszę się, ze wyszła sprawa z Australią. Wczesniej nawet juz jako odstępcą nie zdawałam sobie sprawy z rozmiaru tego procederu wśród SJ. Co więcej po latach dowiedziałam się od ofiary, ze bylam w zborze z pedofilem gwalcicielem. Starsi wiedzieli. Ofiara byla zmuszana do witania się ze swoim oprawcą na zebraniach. Wszyscy wiedzieli w zborze i oskarżyli 13/14letnia dziewczynke o to, ze sprowokowala swojego ojczyma. To bylo wiele lat temu. A ja jako mala dziewczynka bylam z nim w zborze, raz w służbie, na ośrodku. Potem chcial sie ze mną po osrodku umawiać, ale na szczęście zawsze udalo mi sie wymigać.
Tu nie o to chodzi, czy pedofilia jest u SJ czy nie - bo wiemy na pewno, ze jest. Tu chodzi o zamiatanie pod dywan. O nieinformowanie członków zboru o takim zagrożeniu!!!!! Rozumiesz to? O niezgłaszaniu tego na policje. O wytycznych z Biura jak się zachować w takiej sytuacji, by obronić wizerunek org.
Macie problem - załatwcie go. Rozwiążcie. A nie krzyczycie (na jw.org) że źli odstępcy zle o was mówią. Skoro wasi przywódcy wybierają politykę udawania, ze was ten problem nie dotyczy - nie dziwcie sie, ze ktos inny o tym mówi.
Ktos musi mówić o tym, co dzieje się w organizacji.
« Ostatnia zmiana: 19 Sierpień, 2017, 13:54 wysłana przez Safari »
"Faith, if it is ever right about anything, is right by accident" S.Harris

Offline trampek

« Odpowiedź #87 dnia: 19 Sierpień, 2017, 15:02 »
Powiem ci wprost: jesteś głupim palantem.
W sądzie nie potrzeba 2 świadków. To nie popitolone świadkowskie reguły. Tu są zeznania dziecka i opinia psychologa, która nie pozostawia złudzeń co do faktu molestowania. A w tej konkretnej sprawie było przyznanie się ze strony sprawcy

Gdzie to wyczytałeś? Matka rozwiodła się z ojcem gdy została świadkiem. Ojciec ma drugą żonę, a matka drugiego męża - pedofila.
Jesteś obrzydliwy w swoich insynuacjach

Cieszę się, że nie muszę oglądać twojej parszywej gęby w zborze.
Na szczęście gazety nie opisują wszystkich spraw cywilnych i karnych. I dobrze.

Dodam tylko, że w tej sprawie interweniował Nadarzyn by nie wydało się, że oskarżeni są świadkami. Na szczęście dla społeczeństwa nie udało im się to.

Nie pytam o procedury sądowe, pytam kto w tym związku matka/pedofil był świadkiem Jehowy. Dziwne , żeby ludzie po rozwodach, żyjący w konkubinatach byli świadkami Jehowy.

Offline Matylda

« Odpowiedź #88 dnia: 19 Sierpień, 2017, 16:32 »
Nie pytam o procedury sądowe, pytam kto w tym związku matka/pedofil był świadkiem Jehowy. Dziwne , żeby ludzie po rozwodach, żyjący w konkubinatach byli świadkami Jehowy.

W jakich konkubinatach?
Przecież ci Kaiser napisał że matka ma drugiego męża!
Nie konkubenta.
Kij w mrowiska przyszedłeś włożyć a teraz pieprzysz że ty tylko w kwestii formalnej.

KaiserSoze

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 19 Sierpień, 2017, 16:53 »

Się kuźwa naucz czytać ze zrozumieniem. Zapisz się do TSSK. A nie, zaraz... :D