Zawinił cały zbór czy jedna osoba?
Masz prawo od-nowa do swoich emocji i nie wymagam od Ciebie żebyś kochała zbór.
Ja mam swoje poglądy na temat zboru i nie wiem czemu zarzucasz mi brak empatii?
Prawie w każdym poście poruszasz temat skrzywdzenia przez pedofila. Widać siedzi to w Tobie głęboko. Myślę, że warto pomyśleć o psychoterapii, która pomoże Ci sobie z tym poradzić.
Podkreślam ten temat, bo czyta to Forum dużo osób, bardzo dużo i jak nie przeczytają w jednym wątku, to przeczytają w innym.
Akurat tu pod Twoim postem pozytywnie określającym zbór, uznałam, że dobrze będzie napisać przeciwieństwo o pedofilu.
Dla równowagi
Może Ty skorzystaj z jakiejś terapii, psychoterapii, aby tak Cię nie drażniło, nie irytowało, że ja poruszam temat pedofila w zborze Świadków Jehowy.
Już Twoja odpowiedz do mnie skierowana, wiele mówi
I z łaski swojej nie zadawaj mi pytań dla pierwszoklasisty typu :
"Zawinił cały zbór czy jedna osoba?"
Odeszłam ze zboru Świadków Jehowy, odłączyłam się od Organizacji Świadków Jehowy, ponieważ jest to korporacja zbijająca majątek z datków i darmowych prac ochotników, ponieważ zmienia nauki do swoich potrzeb, jest to Organizacja, która sfałszowała Biblię, ukrywała pedofilów w zborach w Australii ponad 50 lat, jest to Organizacja, która niszczy rodziny, gdy jedna osoba w rodzinie opuszcza zbór/Organizacje, a nie Boga, to wtedy pozostali członkowie rodziny mają zerwać kontakt z takim i nawet sms-ów nie pisać, ani e-maili. To jest wstrętne stosowanie ostracyzmu, do stosowania którego nawołuje CK w materiałach przedstawianych na Kongresach, w Strażnicach i wykładach na Salach Królestwa.
Jest to destrukcyjna Organizacja, której przygląda się już coraz bardziej, i szczegółowo wiele organów, specjalistów, tylko czekać na wyniki i na inne jeszcze ukryte czarne strony tej Organizacji, podającej się za "jedyną prawdziwa religię." Piszę o SYSTEMIE w Org.
PS. Niczego nie możesz ode mnie wymagać, no tego by jeszcze brakowało
Spodziewałam się takiej odpowiedzi z "radą" o psychoterapii, tak wiele osób na Forach pisze, to pospolita odpowiedz, a nie empatia
Taktownie na priv bym zapytała, jak się czujesz? mogę w czymś pomóc? Coś takiego to empatia ?