Oczywiste jest,że mataczysz.Każdy z głosicieli wieże że w publikacjach oraz w biblii napisano,że głoszone ma byc wszystkim narodom,językom.W żadnym miejscu TS nie odniosło się do głoszenia tym lub tamtym ,a pominięcia tych lub tamtych na podstawie wyszkolonego sumienia na biblii.Znasz publikacje i dobrze zdajesz sobie sprawę ,że NIGDY w tym kontekscie TS nie sugerowało kierowaniem się własnym sumieniem.
Widać,że za bardzo nie roznisz sie od CK,bo pożywką dla Ciebie jest świadome wprowadzanie czytelnika w błąd,manipulowaniem wyrwanymi z kontekstu cytatami.Mam nadzieję ,że inni to widzą,tylko jak na razie ja mam odwagę o tym mówić.
Nie było zakazu głoszenia jakiemukolwiek narodowi,czy osobom o innych przekonaniach religijnych.Koniec kropka.Jak napisałem wczesniej SJ nie pytaja sie osob przed gloszeniem czy sa muzułmanami bo w rozmówkach nic nie napisano i oni to uważają za zakaz.
Roszada dobrze idzie Ci wklejanie cytatow i z tym sie zgodze.Jednak tam gdzie TS nie pisze o czymś wprost to ponosi Cie fantazja.Tylko czemu starasz sie swoja fantazją zarazić innch?Ja potrzebuje czytać sprawdzone informacje,a nie Twoich wymysłow.Taka trudność sprawia Ci powstrzymywanie się od gdybania.Tym razem płynnie tego nie zmieniają,tak to Cie martwi?