No cóż, 800 zmian w ciągu 170 lat dowodzi tylko temu, że CK czy WTS nie są nieomylni jak np papież. Mylą sie i będą sie mylili bo to są też tylko ludzie.
W kościele katolickim czy w innych tez dochodzi do różnych afer i co z tego ? Ja szukałem i szukam prawdy . Jeśli świadkowie Jehowy zaczną nauczać , ze np Bóg nie ma na imię Jehowa, że Bóg to jednak Trójca, że dusza jest nieśmiertelna czy ze po śmierci będę smażył się w kotłach w piekle to też przestanę darzyć ich sympatią i mimo wszystko wsparciem.
Ja nie dlatego szukałem w różnych wyznaniach prawdy o Jehowie bo jacyś ludzie robili błędy. Być może i teraz u świadków nadszedł czas na kolejny katharsis. Dla mnie daty czy inne afery nie mają większego znaczenia bo Bóg objawia mi sie w tym co jest zapisane w Biblii a nie w uczynkach ludzi, grzesznych ludzi.
Dlatego mocno dziwi mnie postawa tu piszących, którzy rzekomo doznali potężnych krzywd ale nic nie robią z tym oprócz użalania się nad sobą.
Dziwi mnie to, bo ja odszedłem od nich bez żadnego problemu a o moich poglądach mówiłem tam otwarcie.
Gdyby nie moje lenistwo w uczęszczaniu na zebrania czy chodzenie po domach to pewnie dalej otwarcie mówiłbym tam o ich błędach. Ale.....ide na rowerek
miłego i pozdrawiam !