Ja cały czas korzystam z II wydania Biblii Tysiąclecia i korzystałem gdy byłem w organizacji i jakoś nikt nie zmuszał mnie do przekręcania wersetów
Oczywiście, że pozostanę przy swoim zdaniu tak samo jak i wy pozostanie przy swoim
A opluwanie kogoś po tym jak się jest zawiedzionym czymś czy kimś naprawdę źle świadczy o psychice i poziomie kultury człowieka
Kiedyś byłem katolikiem ale nie mam zamiaru ich opluwać na forach tak samo jak nie mam zamiaru opluwać na forach czy to szintoistów czy protestantów czy indiańskich szamanów.
Tu to forum wręcz emanuje nienawiścią do praktyk organizacji świadków Jehowy tak samo jak katolickie fora i kler emanują nienawiścią do innowierców . Tymczasem zamiast pluć zacznijcie szukac prawdy, może wy macie prawdę więc ją głoście , może waszym zdaniem Jehowa to nie jest biblijny Bóg a tylko wymysł Żydów ? Udowadniajcie, szukajcie, załóżcie swoją organizację czy związek czy stowarzyszenie i cieszcie sie kolejną prawdą
Może i ja się do was przekonam , że jesteście wybranymi przez boga , jakich to jest wszędzie pełno na świecie w tej wąskiej bramie . Pozdrawiam !