Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Zalety i wady Świadków Jehowy  (Przeczytany 60511 razy)

Offline PoProstuJa

Odp: Zalety i wady Świadków Jehowy
« Odpowiedź #180 dnia: 27 Luty, 2016, 23:05 »
Ty z tym szyderstwem przesadzasz ;) dalej robisz próby udowadniania tylko Twojej racji. Zaprosiłaś do rozmowy i nie akceptujesz innych poglądów.

Nie tolerujesz osób o odmiennym zdaniu.

A wiesz Od-nowa, że ja mam identyczne spostrzeżenia, ale w odwrotną stronę.
Jeżeli bym powiedziała: TAAK, ZGADZAM SIĘ! MACIE WSZYSCY RACJĘ! ZGADZAM SIĘ ZE WSZYSTKIM CO PISZECIE! - to wtedy by znaczyło, że toleruję osoby o odmiennym zdaniu.

A ponieważ ja mam czelność mieć własne zdanie, to znaczy, że nie akceptuję innych poglądów?! A na czym miałaby polegać ta moja akceptacja? Na zmianie własnych poglądów?

Ktoś się czuje tu przeze mnie nieakceptowany? Ja miłuję każdego bliźniego! :)

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14441
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
« Odpowiedź #181 dnia: 27 Luty, 2016, 23:07 »
99,9 % katolików ma znikome pojęcie o naukach strażnicy. Katolicy z reguły patrzą powierzchownie na świadków mówiąc o nich: "dobrzy", "mili ludzie".
Fakt, tylko zapomniałeś o: "kociarzach, koziej wierze, ci co sobie krew mieszają". Czy to nie są określenia katolików?
Tomek, pamiętaj: każdy kij ma dwa końce.
« Ostatnia zmiana: 27 Luty, 2016, 23:09 wysłana przez Nemo »
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

od-nowa

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: 27 Luty, 2016, 23:09 »
A katolicy to są bez winy? Nie szydzą ze śJ?
Ale jako śJ to powinni świecić przykładem skoro kreują sie na takich ułożonych, bogobojnych i nieskazitelnych.
 SJ głosząc dobra nowinę banan na twarzy, a jak domownik odmówił rozmowy, przyjecia czasopisma, drzwi sie zamkneły to szydził brat, czy siostra, jak to światusy beda zniszczeni w Armagedonie, i jak  będa leżeć jak gnój na polu.
Jak ja sie zle czułam z takimi dwulicowymi śJ.

od-nowa

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: 27 Luty, 2016, 23:12 »
A wiesz Od-nowa, że ja mam identyczne spostrzeżenia, ale w odwrotną stronę.
Jeżeli bym powiedziała: TAAK, ZGADZAM SIĘ! MACIE WSZYSCY RACJĘ! ZGADZAM SIĘ ZE WSZYSTKIM CO PISZECIE! - to wtedy by znaczyło, że toleruję osoby o odmiennym zdaniu.

A ponieważ ja mam czelność mieć własne zdanie, to znaczy, że nie akceptuję innych poglądów?! A na czym miałaby polegać ta moja akceptacja? Na zmianie własnych poglądów?

Ktoś się czuje tu przeze mnie nieakceptowany? Ja miłuję każdego bliźniego! :)
Masz prawo mieć swoja rację.
Ja mam prawo mieć swoja rację.
Doprawdy przesadzasz. BO I JA MAM CZELNOŚĆ MIEĆ SWOJE ZDANIE. ALE W ROZMOWIE Z TOBĄ NIE MOŻNA  :)
Robisz mi pseudo psychoanalizę? że niby czuje się przez Ciebie nieakceptowana :o
Znowu takie personalne docinki.
BEZ SENSU  :-*

« Ostatnia zmiana: 27 Luty, 2016, 23:19 wysłana przez od-nowa »

Offline Nemo

• El Kapitan
« Odpowiedź #184 dnia: 27 Luty, 2016, 23:13 »
Ale jako śJ to powinni świecić przykładem skoro kreują sie na takich ułożonych, bogobojnych i nieskazitelnych.
 SJ głosząc dobra nowinę banan na twarzy, a jak domownik odmówił rozmowy, przyjecia czasopisma, drzwi sie zamkneły to szydził brat, czy siostra, jak to światusy beda zniszczeni w Armagedonie, i jak  będa leżeć jak gnój na polu.

Masz rację. Dlatego napisałem że każdy kij ma dwa końce. A jak byśmy chcieli wyliczać grzeszki religii które są względem siebie w opozycji, to by nas dzień zastał.  :D
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline PoProstuJa

« Odpowiedź #185 dnia: 27 Luty, 2016, 23:20 »

Ja też bym się źle czuła z takimi głosicielami, ale na szczęście nie miałam z takimi do czynienia. Była taka jedna siostra co lubiła komentować, że ktoś nie chciał słuchać przy drzwiach, ale ja się z nią nie umawiałam do służby (może byłam z nią ze 2 razy tylko).

Mnie takie wypowiedzi zawsze raziły i nigdy przez moje gardło nie przeszło określenie "światus". Nawet przez kilka lat bycia w zborze nie wiedziałam, że takie określenie istnieje.
I nigdy nie oceniałam nikogo kto nie chciał mnie słuchać. Uznałam, że osąd to rola Boga, a nie moja.

od-nowa

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: 27 Luty, 2016, 23:22 »
Masz rację. Dlatego napisałem że każdy kij ma dwa końce. A jak byśmy chcieli wyliczać grzeszki religii które są względem siebie w opozycji, to by nas dzień zastał.  :D
Zgadza się  :) :) :) :)
Bez sensu i bez rozstrzygnięcia taki temat zostanie. Masz rację już po 23:00  ;D lektura czeka na PDFie 

Tusia

• Gość
« Odpowiedź #187 dnia: 27 Luty, 2016, 23:22 »
(...)

Dlaczego usunąłeś mój post? Wprowadzasz cenzurę na forum, bo skrytykowałem Twój post?

"A katolicy to są bez winy? Nie szydzą ze śJ?"

Po raz kolejny atakujesz katolików:

"Fakt, tylko zapomniałeś o: "kociarzach, koziej wierze, ci co sobie krew mieszają". Czy to nie są określenia katolików?"

Żenada!
Nemo: Za swój styl pisania otrzymałeś moderację. Jak się z tym nie zgadzasz, masz prawo zgłosić to do administratora. (pkt 13 reg.)

Człowieku! Przecież ja Ciebie zacytowałem i napisałem, byś zaczął od siebie, jeśli komuś zwracasz uwagę. A Ty piszesz o moim "stylu pisania".
Nemo: (pkt 13 reg.) Jak administrator uzna że postąpiłem wobec Ciebie niesprawiedliwie, uszanuję jego decyzje.

« Ostatnia zmiana: 27 Luty, 2016, 23:57 wysłana przez Nemo »

Offline tomek_s

• Pionier specjalny
  • Polubień: 2041
  • Nigdy nie byłem ŚJ.... KRK
« Odpowiedź #188 dnia: 27 Luty, 2016, 23:25 »
Ja miłuję każdego bliźniego! :)

Wykluczonego też?
„Lecz powiadam wam: Wielu przyjdzie ze Wschodu i Zachodu i zasiądą do stołu z Abrahamem, Izaakiem i Jakubem w królestwie niebieskim” (Mt 8:11),

Offline tomek_s

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #189 dnia: 27 Luty, 2016, 23:26 »
Fakt, tylko zapomniałeś o: "kociarzach, koziej wierze, ci co sobie krew mieszają". Czy to nie są określenia katolików?

z mieszaniem krwi nie słyszałem :)
„Lecz powiadam wam: Wielu przyjdzie ze Wschodu i Zachodu i zasiądą do stołu z Abrahamem, Izaakiem i Jakubem w królestwie niebieskim” (Mt 8:11),

Offline tomek_s

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #190 dnia: 27 Luty, 2016, 23:28 »

Od_nowa napisała: 
"SJ głosząc dobra nowinę banan na twarzy, a jak domownik odmówił rozmowy, przyjecia czasopisma, drzwi sie zamkneły to szydził brat, czy siostra, jak to światusy beda zniszczeni w Armagedonie, i jak  będa leżeć jak gnój na polu. "

Masz więcej pytań?

Offline Tazła

• Mistrzyni Ciętej Riposty
  • Polubień: 12350
  • Nigdy nie marzyłam o sukcesie. Pracowałam na niego
« Odpowiedź #191 dnia: 27 Luty, 2016, 23:29 »

Im dłużej tu piszę, tym więcej szyderczych wypowiedzi widzę. A podobno to tylko Świadkowie będący w organizacji sa tacy obłudni i kochający na pokaz. A tutaj na forum co widzę? - szczerą miłość do bliźnich, tak? :)

Nie zapominaj że lekcje braliśmy u najlepszych. :P
Szukam osób wątpiących w słuszność organizacji z okolic Wyszkowa ( mazowieckie).

Offline PoProstuJa

« Odpowiedź #192 dnia: 27 Luty, 2016, 23:29 »
Masz prawo mieć swoja rację.
Ja mam prawo mieć swoja rację.
Doprawdy przesadzasz. BO I JA MAM CZELNOŚĆ MIEĆ SWOJE ZDANIE. ALE W ROZMOWIE Z TOBĄ NIE MOŻNA  :)
Robisz mi pseudo psychoanalizę? że niby czuje się przez Ciebie nieakceptowana :o
Znowu takie personalne docinki.
BEZ SENSU  :-*

Od-nowa sprawdziłam statystyki. Na forum jest zarejestrowanych 310 użytkowników. Doprawdy zastanawiam się dlaczego uważasz, że każda moja wypowiedź na tym forum jest skierowana akurat do Twojej osoby??? Czy masz jakąś manię prześladowczą, czy jak? Uderz w stół, a nożyce się odezwą?

Nie mogę nic tu napisać, bo od razu mi zarzucasz, że nie akceptuję Ciebie i Twoich wypowiedzi. Jak Ciebie drażni ten wątek, to przecież możesz go unikać. Żegnałaś się ze mną już z 10 razy i wyjść stąd nie możesz :)
Nie żebym Cię zniechęcała do wypowiadania się tutaj. Ale trzymajmy się tematu wątku.
Ufffff

Offline Nemo

• El Kapitan
Mahatma Gandhi

Offline Roszada

« Odpowiedź #194 dnia: 27 Luty, 2016, 23:34 »
A tak w ogóle to zdaje sie, że ŚJ nie mają wad. ;)

„W świecie, który »zatracił wszelkie poczucie moralności«, Świadkowie słyną z tego, że prowadzą życie uczciwe i czyste moralnie...” (Świadkowie Jehowy – głosiciele Królestwa Bożego 1995 s. 714).

„Nie biorą łapówek, nie nadużywają alkoholu ani się nie narkotyzują” (Przebudźcie się! Nr 4, 2000 s. 31).

„Na całym świecie Świadkowie Jehowy – starzy i młodzi – są znani ze swej uczciwości” (Strażnica Nr 11, 2005 s. 8).