Słusznie. A może być więcej niż 2-3 ?
Kaz nie zaprzecza nigdy sobie. Pierwsze to należy się zastanowić czy nie zaszło jakieś nie zrozumienie tej wypowiedzi. I faktycznie widzę że zaszło.
Doprecyzowuje więc, że samotność czasowa jest często wskazana i bywa oczyszczająca. Widzimy to w wielu miejscach np. w biblii. Tak u Mojżesza jak i Chrystusa na pustyni czy w przykładach innych proroków czy mężów Bożych. Jednak samotność cięgła, stała, zwłaszcza z wyboru jest destruktywna, gdyż człowiek z natury nie jest przystosowany do samotności ale raczej społeczności z innymi.
Czy moja odpowiedź Ciebie satysfakcjonuje ?
Kaz Ty mi nie zarzucaj niezrozumienia Twojej wypowiedzi. Ja ją doskonale zrozumiałam.
Jednak swoim pytaniem chciałam zwrócić uwagę na to, że piszesz bardzo kwieciście, wyszukanie że bardzo często odbiegasz od sedna i nie pada żadna konkretna odpowiedź. Dlatego bardzo często dochodzi do nieporozumień i Osoby domagają się od Ciebie konkretnych, krótkich odpowiedzi. Nie wiem czy sam się gubisz, czy to kluczenie jest celowe, nie mnie oceniać.
Mnie na żadne z moich pytań nie potrzebne były referaty, ale krótka odpowiedź....człowiek jest istotą stadną i potrzebuje drugiego człowieka, ale czasem ma wszystkiego dość i chce na chwilę pobyć sam.