Większość opozycji celowo skupia się na sprawach światopoglądowych, bo w kwestii gospodarki nie wiele mają do za oferowania.
Dla mnie nie, i nie wiem czy dla przeciętnego Polaka również, kwestia dostępności aborcji to jedna z najważniejszych spraw do zmiany.
Prawa gejów to już w ogóle jakaś fanaberia. Na dowód chciałem pokazać na mapie klub gejowski w Szczecinie ale za dużo ofert mi wyskoczyło
,
także poszukajcie sobie sami.
Istotniejsze problemy według mnie to przewlekłe remonty ulic; jazda kierowców mimo zawieszonego prawa jazdy;
walające się opakowania po trunkach itd. Te problemy można łatwo rozwiązać.
Tak na marginesie. W Szczecinie były dwie placówki MOPSu, czy jakiejś podobnej instytucji. Prezydent miasta postanowił zamknąć placówkę
pomocniczą na prawobrzeżu ze względu na małą ilość załatwianych spraw, no i ludzie się skarżyli na tę decyzję, że teraz daleko będzie po pieniążki.
Wpadłem wtedy na pomysł, aby w ogóle cały MOPS przenieść np. do Chociwla, małego miasteczka oddalonego o 80km, gdzie da się dojechać pociągiem. Miasteczko dostaje kilka cennych miejsc pracy a potrzebujący są trochę aktywizowani
. Czy nie można by zrobić tak w całym kraju?.