To może ja napiszę......
Nie wiem jak było na innych forach.....
Rys historyczny: napisze o moich obserwacjach,
świadkowie słuchają na każdym prawie zebraniu o kilku rzeczach, że Armagedon przyjdzie i zniszczy wszystkich oprócz świadków, że opuszczanie zebrań to coś strasznego, że istnieje jedna prawdziwa religia....
Kiedy następuje rozczarowanie spowodowane odkryciem fałszu WTSu, odchodzą, ale nie mogę odejść, sa wykluczani z wszystkimi skutkami tego faktu. Tracą miłość najbliższych, przyjaciół....
Od poczatku tworzenia Stowarzyszenia uważałam, że musi ono być neutralne wyznaniowo. Aby nie wskazywac, nie mówić, nie dawac nawet przykładu jakiejkolwiek wiary. Tą decyzję, każdy musi podjąć sam i wziąć za nią odpowiedzialność, czyli ponieść konsekwencje tego wyboru.
Dlatego Forum pod patronatem stowarzyszenia, nie może popierać żadnego ruchu religijnego.
Oczywiście, rozmowy są i będa, spotkania są i będą, rozmowy w odpowiednich działach, spotkania - chodzi tylko o pełną informację, kto będzie na tych spotkaniach służył wykładem, jaką denominację reprezentuje, do Jakiego Boga będa zanoszone modlitwy.....
Aby CI co ich interesuje tematyka mogli pojechac, a CI którzy nie chcą być stawiani w pozycji chrześcijańskiego ucznia po prostu wiedzieli, ze tam jechać nie powinni.
Nie można po prostu zapraszać znajomych na grilla a potem na tym grillu okazuje się że jest pokaz garnków..... może ktoś kupi..... każdy z nas pewnie znalażł się w podobnej sytuacji i czuł się niekomfortowo.
Więc Datsun, prosze nie smuć się! Dla każdego jest miejsce nie będziemy nikogo prześladować
prosimy tylko o informację - DLA ewentualnych chętnych Aby mogli świadomie wybrać!
A dla nas to po prostu nauka z której musimy wyciągnąc wnioski, jak poodzić wolność każdego forumowicza i jasny cel Stowarzyszenia - PRZEDE WSZYTKIM POMAGAĆ A NIE SZKODZIĆ!