Po pierwsze: jest wielu homoseksualistów którzy nie popierają ruchu LGBT i nie chcą być kojarzeni z półnagimi prowokatorami w obscenicznych scenach na ulicach.
Po moim mieście co roku przechodzi parada równości. Jeszcze nigdy nie widziałem półnagich prowokatorów w obscenicznych scenach. Widziałem natomiast normalnych ludzi, którzy protestowali o podstawowe prawa i godność dla siebie i swoich bliskich.
Po za tym, LGBT to nie tylko ideologia czy taka albo inna organizacja zrzeszająca aktywistów. LGBT to przede wszystkim ludzie. Więc ktoś kto jest gejem ale nie popiera protestów takiej albo innej grupy tak czy siak jest członkiem LGBT.
Po drugie: ja tylko otworzyłem wątek z zapytaniem dlaczego Strażnica nie angażuje się skomentowanie działań tego ruchu.
I Twoja teza została rozjechana przez fakty, bo jak widać z najnowszych artykułów Strażnicy stanowczo wyraża ona swoje homofobiczne stanowisko. Argumentowanie, że nie komentuje działań takiego bądź innego ruchu jest absurdalne, ponieważ co roku najróżniejsze ruchy na całym świecie wszczynają rozróby i Watchtower nie odnosił się do nich z osobna, ponieważ poprzestaje na neutralnym stanowisku głosząc swoje zasady neutralności. Każdy były i obecny ŚJ o tym doskonale wie i jest niezwykle dziwne, że tego nie rozumiesz. Wskazuje to na to, że miałeś mało do czynienia z ŚJ.
Ale niestety propaganda opozycyjna jest tak nakręcona w Polsce, że nawet na tak niszowym - jak to mówicie - forum nie zostało mi to odpuszczone aby mnie nie nazwać homofobem lub narodowcem. Chociaż ani jednym ani drugim nie jestem. Ale wnuków swoich deprawować nie dam.
Jaka propaganda? Kto tu jest pod wpływem propagandy? Ile dzielnic Warszawy zostało zajętych przez inwazję LGBT? Ile ludzi ucierpiało przez te śmieszne protesty? Jak to porównać do dziesięcioleci aktów przemocy na osobach LGBT w naszym kraju? Nie wiem czy jesteś narodowcem, nie zamierzam tego stwierdzać. Natomiast mówisz, że nie jesteś homofobem. Jednak stwierdzasz, że nie dasz deprawować swoich wnuków. Pytam zatem, co według Ciebie ma deprawować Twoje wnuki?