Może exSJ powinni utworzyć organizację, która umieszczać będzie takie materiały w Internecie podrzucone do niej przez exSJ rejestrujących komitety, wizyty starszych, listy. Myślę, że po takim procesie wielu exow zrezygnuje z wrzucania filmów przeciwko WTS. Organizacja posiadająca osobowość prawną odpowiadać będzie tylko do wysokości jej majątku.
Sebastianie podejmiesz się takiej inicjatywy??
odpowiem w ten sposób:
jestem gotowy podjąć się takiej inicjatywy,
jeżeli znajdę osoby które zajmą się stroną internetową tematu.
Mogę ze swojej strony zaoferować pełną obsługę biurokratyczną: założenie, napisanie statutu, lokal siedziby, odbiór korespondencji, obsługę księgową, sprawozdania do urzędów, protokoły z posiedzeń organów, PIT-y, (a ściślej: CIT-y), itd. itp. wszystko gratis ("schwarze null"
), ale...
co więcej: gotów jestem powołać całą serię takich podmiotów, licząc się z tym, że w razie przegranego procesu osoba prawna NIE TYLKO odpowiada "do wysokości majątku" (czyli np. do wysokości 1zł) ale podlega likwidacji, a jej zadania przejmuje kolejna osoba prawna
np likwidujemy "anty JW nr 051" ale mamy już w zapasie "anty JW nr 052" i "anty JW nr 053"
ale ja NIE UMIEM (i "nie naumiem się") obsługiwać facebooka, jutuba, itd.; szczyt moich informatycznych umiejętności to wysłać sms-a i napisać posta na forum (już mms albo post na facebooku to nieco za dużo)
jak osoby biegłe w publikacjach internetowych zgłoszą się na PM, to natychmiast ruszamy z tematem
jeśli Bóg Jehowa pobłogosławi mnie długim żywotem,
to (uwzględniając że zbliżam się do 50-tki) nawet przez 70 lat gotów jestem zajmować się tworzeniem (i likwidowaniem) kolejnych osób prawnych publikujących w internecie
a tak poważnie: to póki żyję, zawsze i w każdym temacie antystrażnicowym gotów jestem _gratis_ zająć się biurokratyczną stroną każdego antystrażnicowego przedsięwzięcia