0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jeśli chodzi o Twoje pytania, Mario, to jedynym czynnikiem, który przy wyborze starszych można przypisać oddziaływaniu ducha Bożego, jest zestaw wymagań postawionych im w Biblii, włączając w to znane słowa z 1 Tymoteusza 3:1-5. Gdyby rzeczywiście duch Boży osobiście mianował każdego ze starszych, jak to kiedyś napisano w Strażnicy, to po pierwsze, wykluczone byłyby jakiekolwiek pomyłki, a po drugie, oznaczałoby to ni mniej ni więcej, iż Bóg jest zobowiązany przyjmować do wiadomości decyzje personalne podejmowane przez NO i innych starszych.
Jak kiedyś zażartowałam że ja w sumie też mogę wcinać chlebek i popijać winkiem bo nikt mi nie udowodni co mam w sercu i głowie to mnie zrugano.
No oni muszą w jakiś sposób być zaakceptowani przez zbór, bo inaczej to są chorzy psychicznie:„Liczba spożywających emblematy. Jest to liczba wszystkich ochrzczonych osób, które spożywały emblematy podczas Pamiątki. Czy jest to zatem liczba pomazańców żyjących jeszcze na ziemi? Niekoniecznie. Pewne czynniki - między innymi dawne przekonania religijne lub nawet zaburzenia psychiczne bądź emocjonalne - mogą powodować, że ktoś błędnie uzna, iż ma powołanie niebiańskie. Dlatego nie da się ustalić dokładnej liczby pomazańców na ziemi; zresztą nie jest nam to potrzebne. Ciało Kierownicze nie prowadzi listy wszystkich osób spożywających emblematy” (Strażnica 15.08 2011 s. 22).
Może była namaszczona
Roszado, spokojnie. Przeczytaj jeszcze raz, co napisałem: ... A potem nastąpiła wielowiekowa przerwa... I tyle w tym temacie.
Ostatnio usłyszałam że szatan mną powoduje więc kto wie może ja też NAMASZCZONA tyle że ciut inny sposób
Jeszcze trochę a okrzykną nas nie ODSTĘPCAMI a wyznawcai szatana