Ale plakat tego typu mówi mniej więcej tyle: "przekroczysz próg Sali a czeka Cię niebezpieczeństwo większe niż chodząc po ciemnych zakątkach ulic nocą." No, to moi drodzy nie jest prawda. Osoba postronna znając jakiegoś w porządku ŚJ, albo pomyśli o Was tak jak ŚJ, albo w społeczeństwie będzie się rodziła nienawiść do LUDZI i brak tolerancji - a o tym nie zapominajmy . Pamiętajmy, że na ewentualne ataki nienawiści mogą być narażone dzieci ŚJ w szkołach. Moi drodzy, szanujmy wszelkie grupy religijne i kochajmy ich, bo tam też są ludzie. Jeśli jest jakiś problem, np. pedofilii, pamiętajmy, że jest on wszędzie - również wśród... nauczycieli WFu . Wiele osób po odejściu od ŚJ wpada w drugą skrajność, co jest przykre i pokazuje tylko, że rozumowanie tych osób się nie zmieniło. Bądźmy rozsądni a informowanie społeczeństwo róbmy dobrze.
Nie.
Plakat tego nie mówi, to Ty tak to widzisz.
To jest Twoje tłumaczenie tylko i wyłącznie.
Nic o chodzeniu w ciemnych miejscach się mi nie skojarzyło.
Nikt tutaj nie pisał, że w środku SK są sami źli.
Osoba postronna to niech się dowie faktów, prawdy a nie, że się będzie domyślać.
Na domyslach nic nie będzie wiedzieć, to będą zawsze tylko domysły.
W społeczeństwie już jest zrodzona nienawiść.
Owszem i wśród nauczycieli geografii może być pedofil, tylko dlaczego grupa religijna ŚJ miałaby na tym bazować i takiego argumentu używać. Bo tu i tam są peedofile, no to niech u nas też są.
Tylko Twoje rozumowanie MATOWA jest prawidłowe mam rozumieć, skoro inni popadają w skrajności, a Ty nie.
No, bo Ty stwierdzasz, i koniec kropka.
Na ewentualne ataki nienawiści narażone mogą być i faktycznie są, nie tylko dzieci ŚJ, a każde inne dziecko z każdej innej religii, a nawet bez religii. Jako dziecko u ŚJ nie dało się zauważyć wobec mnie, ze strony dzieci nienawiści a wysmiewanie, drwiny, koci wiara i takie tam.
Też niezbyt mile to było.
Myślę, że EX ŚJ informują społeczeństwo w sposób najlepszy jak najlepiej potrafią.
Akcje plakatowe, manifestacje, to Forum, Gedeon z wykładami ostrzegajacymi przed org, informowanie społeczeństwa w tv przez naszych Ex ŚJ z tego Forum.
Myślę, że jeden plakat,(2) który Ci nie podchodzi, nie świadczy źle o wszystkich EX ŚJ, i nie świadczy źle o jego twórcy.
Nie świadczy, że exy to zeschizowani, palajacy nienawiścią i popadajcy bezwolnie w skrajności.
Jest możliwość dyskusji, podaj propozycje co poprawić na tych plakatach.
Chyba, że ma takich info w ogóle nie być, jak chamstwo, przemoc, nienawiść, agresja i pedofile w zborach.
Ja osobiście chętnie taki plakat o przemocy na SK zawiesze na słupie ogłoszeń.
I tak według nauk orga jestem odstępca chorym psychicznie, tylko chce kraść, gwalcic i zabijać.