To było dzisiaj nad ranem. W końcu! Pół roku czekałem na ten reportaż!!!!!Myślałem, że ktoś może udostępni link. Nie widzę, chyba nikt.
Na Facebook wszyscy odstępcy "trąbili" już od kilku miesięcy, że to będzie dzisiaj i supportowali Leah Remini, zdając sobie sprawę, że takiego drugiego reportażu i zasięgu dla anglojęzycznych odbiorców długo nie będzie.
To spektakularny reportaż. Bardzo wzruszający. Dorośli ludzie, kiedy mówili o swoich bliskich, płakali.
Pokazuje to widzom, jak straszny jest ostracyzm w wersji Świadków Jehowy. Poruszono chyba wszystko, ostracyzm, krew, samobójstwa, komitety, wykorzystywanie, zasada dwóch świadków, pedofilia... itd. Po prostu, tragedie ludzkie związane z tą sektą.
Lloyd Evans jak zwykle stanął na wysokości zadania, mówiąc o ukrywaniu przez organizację pedofilii. Pierwszy raz widziałem jak płakał. Emocje naprawdę spore.
Kiedy śledzi się ich kanały na bieżąco, chcąc nie chcąc, związujesz się z nimi w jakiś sposób. Teraz widzisz jak mocno to przeżywają. Oglądasz ich i ci się udziela.
Świetni ludzie, naprawdę to oni doprowadzą kiedyś do upadku tej religii i "zdziesiątkują" tą sektę.
Mleko się wylało i Ck o tym wie. A jeżeli nie wiedzieli, to po tym reportażu, już to do nich dotarło. Internet, dowody, odstępcy i takie programy jak ten ich rozwalą, to samo będzie ze Scjentologią.
A jak Morisowi III się dostało!! I słusznie, oberwał za śmierć niewinnych dzieci w wyniku braku transfuzji i jego wykład kongresowy. Na jego miejscu bałbym się wychodzić na ulicę. Naprawdę. Od dzisiaj jestem pewien, że będzie musiał chodzić z ochroną.
Dla CK, czkawka przez kilka miesięcy z pewnością. Niech idą w świat informacje o tym bajzlu w Organizacji Świadków Jehowy.
Myślę, że to bardzo ważne wydarzenie dla wszystkich ex Świadków Jehowy. To jeden z lepszych, reportaży, przygotowywany pół roku, wczoraj była audycja w nocy około 3 nad ranem naszego czasu.
Reportaż rozwala system , jak dla mnie. Zasięg ogromny. Muzyka jak z horroru. Bardzo dużo znanych mi odstępców, takich jak Loyd Evans, Cliff Henderson( pionier specjalny, betelczyk) Shanon Rowland, Nate Quarry i inni.
Jakość słaba, oczywiście brak tłumaczenia, może uda się to przetłumaczyć jak znajdziemy z Cegłą trochę czasu. Problem polega na tym, że telewizja AE na razie blokuje wszystkie kopie na youtubie, dlatego ten reportaż zamieszczony jest, na rosyjskim rutube i to w w 2 częściach. Prawie półtorej godziny.
Myślę, że Ciało Kierownicze w Warwick dzisiaj nie będzie spać.
Ten reportaż można porównać z tym, co kiedyś zrobiła Barbara Anderson ze swoim pokazaniem się w telewizji i oskarżeniem o ukrywanie pedofilii w organizacji.
Już samo zrównanie organizacji Świadków Jehowy z organizacją Scjentologów może mocno uderzyć w i tak gliniane już nogi Watchtower.
A zakończenie reportażu? Chyba niemożliwe, żeby nie wzruszyło nawet najbardziej zatwardziałe serca, zabetonowanych Świadków Jehowy.
Leah Remini A&E
"Sądziłem, że Świadkowie Jehowy to po prostu mili ludzie pukający do naszych drzwi" - powiedziała aktorka w oficjalnym klipie o serialu.
Remini przeprowadziła wywiad z byłymi Świadkami Jehowy na temat ich doświadczeń w tej religii.
TV Insider doniosła, że Remini zaczęła interesować się SJ, kiedy zaczęła otrzymywać listy od Świadków Jehowy, proszących ją, by zbadała i zajęła się tą religią, bo według nich jest podobna do sekty.
Remini uruchomiła serię programów o Scjentologii, aby ujawnić ukryte historie o nadużyciach tej sekty, niewłaściwym postępowaniu i karach w organizacji. Obok byłego wysokiego rangą scjentologa, Mike'a Rindera, obaj kontynuują walkę, by ukazać mroczniejszą stronę kontrowersyjnej
religii.”
Część pierwsza:
https://rutube.ru/video/545693bea869ba6048d1465dc985e7c4/Część druga:
https://rutube.ru/video/9084c420d1c81f6ad96be51468361fa9/?pl_id=1305701&pl_type=userWcześniejsze info na temat tego reportażu znajdziecie tutaj:
https://swiadkowiejehowywpolsce.org/ze-swiata/13-listopada-lech-remini-dobierze-si-do-d-wiadkom-jehowy/msg159420/#msg159420https://swiadkowiejehowywpolsce.org/ze-swiata/leah-remini-bierze-sie-za-swiadkow-jehowy/msg137922/#msg137922