Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Spotkanie ze świadkami  (Przeczytany 32551 razy)

DeepPinkTool

• Gość
Odp: Spotkanie ze świadkami
« Odpowiedź #90 dnia: 30 Sierpień, 2018, 20:05 »
...
Proszę o to aby chociaż kilka osób odpowiedziało na pytanie tak/nie
...
DeepiePinku poczekam na kilka osób które powiedzą tak/ nie i odpisze konkretami na forum
Czego oczekujesz werbik44?
Wydumałeś sobie coś... nie wytłumaczyłeś co... otrzymałeś kilka wyczerpujących odpowiedzi, które Ci się w głowie nie zmieściły - nie jesteś w stanie ich zrozumieć bo nie pasują do Twego wydumanego szablonu. Oczekujesz prostych szablonowych odpowiedzi (tak/nie) więc wyjaśnij i odpowiedz prosto na pytanie: Co to są "mechanizmy manipulacyjne pozostające u sJ" ? Wymyśliłeś to pojęcie więc je objaśnij albo daj spokój swoim zapchajdziurowątkiem.  ;)

werbik44

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 30 Sierpień, 2018, 20:08 »
Tak samo jak Ty enigmatycznie piszesz, tak i ja. :)

Pomyliłeś fora, bo jak na razie tylko przesłuchania robisz, a nic od siebie nie napisałeś.
Jak wypytujesz ludzi o ich sprawy to napisz wpierw o swoich.

Zarzucasz mi manipulację czy mogę Cię ponownie poprosić i uzasadnienie????

Piszesz iż styl mowy i pisma mnie zdradza - czym przed czym o co Ci chodzi czy mógłbyś to wyjaśnić???

Tak uczciwie po ludzku?

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8691
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
« Odpowiedź #92 dnia: 30 Sierpień, 2018, 20:09 »
moje trzy grosze:
Świetna  technika DTR
Technika o nazwie DTR to sprytny sposób zachęcenia ludzi do współpracy i nie tylko

Offline Sebastian

« Odpowiedź #93 dnia: 30 Sierpień, 2018, 20:14 »
zapewne to co poda będzie sprowadzało się do manipulacji mówiącej że manipulują wszyscy oprócz werbika44 (no może oprócz werbika44 i papieża) ;)
swoją drogą ciekawostką jest że znaczna część antysekciarzy uważających się za katolików reprezentuje sekciarski nurt w kościele katolickim, nieprzychylny papieżowi Franciszkowi Beznumerkowemu

nie spotkałem jeszcze świadka Jehowy otwarcie zwalczającego ciało kierownicze z warwick, ale spotkalem "katolików" otwarcie zwalczających Franciszka...
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)

werbik44

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 30 Sierpień, 2018, 20:18 »
moje trzy grosze:
Świetna  technika DTR
Technika o nazwie DTR to sprytny sposób zachęcenia ludzi do współpracy i nie tylko
[/quote

Sebastianie Ty mędrcy czy za trudno odpowiedzi tak/nie dla Ciebie na pytanie czy uważasz iż byłeś manipulowany w Jw? Gdzie tu jest manipulacja?

Deepie spokojnie pisałem Ci że odpowiem szczegółowo wymienię kilka manipulacji stosowanych na codzień ale najpierw chciałem poznać Waszą opinię na temat samego Siebie

Ja jestem po prostu człowiekiem nie tajnym wyslannikiem Watykanu ani Brooklinu i po raz kolejny proszę o otwartość iDeepowi pisalem ze jutro w szczegolach odpowiem Roszundy który tu szeryfa zgrywa też proszę żeby zachował się jak człowiek z honorem i jeśli komuś coś sugeruje to niech to uzasadni a nie ucieka od tematu

Offline Roszada

« Odpowiedź #95 dnia: 30 Sierpień, 2018, 20:20 »
Zarzucasz mi manipulację czy mogę Cię ponownie poprosić i uzasadnienie????

Piszesz iż styl mowy i pisma mnie zdradza - czym przed czym o co Ci chodzi czy mógłbyś to wyjaśnić???

Tak uczciwie po ludzku?
Wpierw opisz:
kim jesteś
po co przyszedłeś na to forum
czego oczekujesz

Później zobaczymy czy warto Ci cokolwiek napisać.

Na jednym z forów zarejestrował się gościu o nicku: tak/nie  :)

Offline bene

« Odpowiedź #96 dnia: 30 Sierpień, 2018, 20:24 »
Poproszę Ciebie o informację po czym poznajesz iż chce kimkolwiek manipulować?

Proszę o to aby chociaż kilka osób odpowiedziało na pytanie tak/nie

W czym Ty widzidzisz tu chęć manipulacji ????
Mozesz podac jakiś konkret?

DeepiePinku poczekam na kilka osób które powiedzą tak/ nie i odpisze konkretami na forum
tak czytam i czytam i dochodzę do jednego wniosku być możne błędnego ze założyciel wątliku pytania stawia pod z góry założona tezę najprawdopodobniej potrzebna do jakieś pracy licencjackiej lub magisterskiej. A to byłoby bardzo nieuczciwe wobec użytkowników tego forum
Ciekawe jakie rośliny mają zmysły by poznać jaką budowę ma  owad oraz gdzie mają mózg aby mogły przetwarzać dane z poprzednich cyklów swojej egzystencji aby móc dostosować się do jego budowy

werbik44

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 30 Sierpień, 2018, 20:24 »
tego rodzaju pytania są jedną z form manipulacji, którą dobrze (aż "za dobrze", wręcz "do wyrzygania") znamy z sekty

Zdecyduj się w końcu czy z Brooklinu czy z Watykanu jestem ;) 
Za trudne pytanie dla takiego mędrca jak Ty czy byłeś w Jw manipulowaniu? Czy moje pytanie jest manipulacja????

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #98 dnia: 30 Sierpień, 2018, 20:25 »
moje trzy grosze:
Nikt Ciebie o nic  nie posądza - sam wyłącznie sam się usprawiedliwiasz publicznie
Jakby na to nie patrzyć, Werbik44 - ZACHĘCASZ, nie zaprzeczysz-prawda  :)
Więcej nie mam nic do powiedzenia
« Ostatnia zmiana: 30 Sierpień, 2018, 20:27 wysłana przez Nadaszyniak »

werbik44

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 30 Sierpień, 2018, 20:28 »
Wpierw opisz:
kim jesteś
po co przyszedłeś na to forum
czego oczekujesz

Później zobaczymy czy warto Ci cokolwiek napisać.

Na jednym z forów zarejestrował się gościu o nicku: tak/nie  :)

W jakim celu to forum istnieje? bylem pewien że służy swobodnej wymianie argumentów/ być może nie dla dla wszystkich wygodnych pytań ale jest swobodą wypowiedzi zgodnie z regulaminem i szacunkiem dla innych

Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie

Nadaszyniak przejrzyj posty  Sebastiana i wtedy powtorz swą wypowiedź ;;;)))) jeśli

Deepie tylko Ty wprost odpowiedziałeś na pytanie ;)) kilka osób śledzi forum i się udziela

Roszada szeryfie nie uciekaj tylko staw czola-czekam na uzasadnienie twoich wypowiedzi o mnie i podejrzeń....  :):*
« Ostatnia zmiana: 30 Sierpień, 2018, 20:37 wysłana przez werbik44 »

Offline Sebastian

« Odpowiedź #100 dnia: 30 Sierpień, 2018, 20:37 »
W jakim celu to forum istnieje? bylem pewien że służy swobodnej wymianie argumentów/ być może nie dla dla wszystkich wygodnych pytań ale jest swobodą wypowiedzi zgodnie z regulaminem i szacunkiem dla innych

Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie
mylisz się więc prostuję: możesz napisać dowolne argumenty ale nie zawsze dojdzie do ich "wymiany", jeśli forma prezentacji Twoich argumentów okaże się zniechęcająca dla dokładnie wszystkich co do sztuki czytelników.

tak jak w handlu nie każdy kupi oferowany przez ciebie towar, tak w dyskusji nie każdy będzie chętny do dyskutowania, jeśli zaproponowana przez Ciebie forma będzie do zaakceptowania przez czytelników.
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #101 dnia: 30 Sierpień, 2018, 20:38 »
Jatiw- wabik44
Nie patrzę na Naszego Sebastiana i nie mam co potwierdzać.
Weź pod uwagę piszę swoje tylko spostrzeżenie.
Jesteś troszeczkę pobudzony, stonuj , stonuj Swoją apodyktyczność o to proszę  :)

werbik44

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 30 Sierpień, 2018, 20:42 »
Jatiw- wabik44
Nie patrzę na Naszego Sebastiana i nie mam co potwierdzać.
Weź pod uwagę piszę swoje tylko spostrzeżenie.
Jesteś troszeczkę pobudzony, stonuj , stonuj Swoją apodyktyczność o to proszę  :)

Ilu jeszcze Was potrzeba do kólka wzajemnej adoracji???
Naprawdę tak trudno odpowiedzieć na pytanie czy byłeś manipulowany w Jw? Wiem ze pytanie wbrew pozorom nie jest latwe...

Roszada proszę nie chowaj  się za linkami tylko jeśli kogoś o coś oskarzasz to z ludzkiej uczciwości to uzasadnij ...
« Ostatnia zmiana: 30 Sierpień, 2018, 20:45 wysłana przez werbik44 »

Offline odzyskana

« Odpowiedź #104 dnia: 30 Sierpień, 2018, 20:44 »
Oczywiście ,że każdy świadek był manipulowany czy mu się to podoba czy nie -taka struktura organizacji .