Wyobrażasz sobie społeczność, gdzie normą społeczną jest współżycie 30 latka z 7-latką? Ja nie. Nie znam takiej społeczności.
Nie wiem czy rozróżniasz powyższe z poniższym?
Który artykuł kodeksu cywilnego lub innego oficjalnego aktu prawnego w Jemenie to dopuszcza? Wiek zgody wynosi w Jemenie 15 lat. Sprawdziłem to.
Widzisz różnicę: normy społeczne a akty prawne?
Spróbuje pisać tak, aby mody się nie wq i nie wywaliły postów z adnotacją "nie w temacie".
Jeśli chcesz studiować w Internecie prawo Jemenu, to równie dobrze możesz napisać po przeczytaniu broszurki poruszanej w temacie, że ŚJ świetnie chronią dzieci przed wykorzystywaniem seksualnym. Tak samo możesz na jotfuorgu poczytać politykę prywatności i wypowiadać się w kwestii przetwarzania danych osobowych w tejże religii. Miło by Ci było, gdyby ktoś napisał, że wiedza Twoja w tych tematach jest zerowa? Albo przynajmniej sieciowa?
Ale żeby było miło, to powtórzę, że zachęcałem do praktyki, a nie teoretyzowania z bagażem wiedzy ze stron wewewekropkagłupota.
Dodatkową sprawa: jest zasadnicza różnica pomiędzy Twoim przywołaniem wiedzy Internetowej w kwestii prawa a praktyką stosowania tej wiedzy. Być może nie bez powodu jest taki przedmiot jak: wykładnia i stosowanie prawa.
Jak wygląda to w praktyce?
W konstytucji RP masz zapis o wolności min. religii. Czy jak komitet sądowniczy wyklucza kogoś za przekonania religijne (czyli odstępstwo), to narusza zapis konstytucji?
Czy nauczanie religii w szkole (w PL oczywiście) jest naruszeniem wolności Twojego sumienia i religii?
Czy zmuszanie kogoś do czynienia tego, czego prawo nie nakazuje jest karalne? Np głoszenia, chodzenia na zebrania, składania sprawozdań i innych takich w wiadomej społeczności?
A może korzystając z art 199§1 chcesz skarżysz RP za to, że tak w kość Tobie dało prawo w PL pod względem ekonomicznym, że musisz obcować płciowo za pieniądze?
Czu w Legi Cudzoziemskiej możesz służyć na legalu?
I jak roztkminisz to poniżej, to przynajmniej przysłużysz się społeczeństwu. Jak według prawa udowodnić, że Twój chrzest był niekorzystnym zawarciem umowy?
Ale o tym jak i innych sprawach poinformuje cię najbliższy mecenas z za biurka, który napisze w twoim imieniu dokument do prokuratury w sprawie dokonania molestowania seksualnego na twoim ciele przed ukończeniem twojego 15 roku życia, mimo że ukończyłeś/łaś magiczne '33' za odpowiednią ilość kolorowych banknotów.
Żeby nie reklamować zbytnio Jemenu jako atrakcji turystycznej, to teraz zapraszam do Afganistanu. Na praktyki oczywiście.
Wiem, wykorzystałem limit 3 postów
. Więcej bić piany nie zamierzam.