Nabonit masz 23 lata, jesteś młodym człowiekiem, bronisz coś czego nie znasz, mam dobrą radę dla ciebie, zastanawiaj się, na czym polega chrześcijanka wolność, jestem 100% pewny, że na ten moment absolutnie nic nie wiesz na ten temat i nie możesz wiedzieć dopóki karmisz się ze stołu twojego niewolnika, CK nigdy nie pozwoli, żebyś zrozumiał co to jest, jesteś w niewoli, w niewoli duchowej, masz nad sobą ludzi którzy są panami twojej wiary i nie mów że tak nie jest, bo jak mam rozumieć że w pewnych sprawach nie zgadzasz się z ''jedynym kanałem'' ale dla świętego spokoju siedzisz cicho i czekasz na Boga?
masz pewność, że różne sprawy nie funkcjonują tak jak podaje Biblia ale i tak odgrywasz piękną rolę niby wszystko jest cacy zachęcając/nauczając innych aby wierzyli w rożne bzdury wymyślone prze ''niewolnika''?
jesteś w niewoli ratuj się i nie pakuj innych w duchowe niewolnictwo CK, to, że zauważyłeś coś (coś nie zgodnie z Biblią) i nie możesz o tym głośno mówić, bo sam dobrze wiesz dlaczego i nie kupuję twojego tłumaczenia, że nie robisz tak bo jedność w zborze, już pokazuje, że masz nad sobą ludzkich panów, bo w imię prawdy trzeba robić wszystko, kiedy Paweł odważnie zganił Piotra nie powiedział, nie zrobię tego bo zbór straci jedność lub spokojnie poczekam na Boga.
można tu napisać bardzo dużo, na temat niewolnika, w jaki sposób panują nad wiarą świadków, ale podam tylko jeden przykład, i nawet nie mam gwarancji, że cokolwiek zrozumiesz
dlaczego ja, wolny chrześcijanin mam być podporządkowany wizji niewolnika odnośnie do zakazu transfuzji krwi, jeżeli ja w 100% analizując biblię zrozumiałem, że ten wymyślony zakaz krwi to czysta interpretacja ''niewolnika'' z USA?
interpretacja ludzi takich jak ja, którzy jak sami się przyznali, mogą się mylić w sprawach dogmatycznych i organizacyjnych, nie są natchnieni, nie otrzymują żadnej wizji od Boga, nie mają żadnego cudownego kontaktu z Bogiem czy Jezusem?
dlaczego ktoś może potępić mnie za przyjęcie transfuzji i jeszcze innych uczyć, że mają traktować takiego jak śmiecia, twój niewolnik nie boi się Jezusa?
wykluczają ludzi dla których Pan wylał krew, doprowadzają do zgorszenia maluczkich i radują się tym bo wygonili jeszcze jednego ''nieposłusznego'' ze stada, dobrze wiesz co biblia mówi o takich fałszywych pasterzach, kamień na szyję i do morza
2 Kor 1:24: Nie jesteśmy panami waszej wiary, lecz współtwórcami waszej radości, bo przy wierze mocno stoicie. [Biblia Poznańska]