Dobry wieczór Nabonit. Czytam Ciebie i widzę, że fajny z Ciebie gość. Młody, wykształcony, całe życie jeszcze przed Tobą. Cieszę się że trafiłeś do nas i będziesz mógł nas przekonywać do swoich poglądów. Jak zauważyłem, nie wszystkie są zgodne z wytycznymi CK, a więc to znak, że jesteś myślącym człowiekiem.
Witam w ten piękny, śnieżny wieczór. Świadkowie Jehowy uczą, że każdy zda sam sprawę przed Bogiem. Nigdy Ciało Kierownicze nie pisało, że to oni odpowiedzą za kogoś. Dlatego warto samemu mieć swoje przemyślenia. Oczywiście, nie należy się tym afiszować i narzucać swojego zdania innym aby nie czynić podziałów i rozdźwięków w organizacji. Każdy ma jednak swój rozum i może wierzyć tak jak chce. Odstępstwo to przedstawianie swoich poglądów innym.
Pan Włodek nigdy nie był SJ więc niech robi co chce
Parę ładnych miesięcy temu korzystałem z jego źródeł do pisania wykladu.
Jednak nikt po zebraniu nie mówił, że manipuluje faktami.
Poruszyłeś temat pedofilii.
Ważny temat.
Nie przespałem kilka nocy przez wspomnianą komisję.
Racją jest, że nie analizowali tylko SJ.
Jednak wniosek końcowy pokazuje jak WTS dba o ofiary..
Nie chcę wchodzić teraz w szczegóły, ale nie uważasz, że pedofilii w religii która legitymuje się jako jedyna którą aprobuje Jehowa i często podkreśla swoją czystość powinno się takie osoby wyrzucać/wykluczać?
Jednak to oprawców się kryje i pozwala im wrócić na łono zboru.
Z mojej strony chciałbym zadać jedno pytanie.
Czy wytlumaczysz nam nachodzenie się pokolenia na podstawie Biblii?
Jak napisałem mam 23 lata, moim pokoleniem w czasie, którego żyję, jest mój dziadek, jak również, jeśli będę miał, to mój wnuczek. Dlatego czyjeś pokolenie może być bardzo rozległe. W weekend postaram się opisać dlaczego uważam, że Jezus już niedługo osądzi ludzkość. Jednym z argumentów jest fakt, że na całym świecie "spośród was samych powstaną ludzie mówiący rzeczy przewrotne, aby pociągnąć za sobą uczniów."
Witaj Nabonit na forum , Roszadą się nie przejmuj . Długoletnie czytanie straznic źle w płynęło mu na psychikę dlatego zionie jadem na wszystkich którzy się z nim nie zgadzają . Badaj wszyskie wiadomosci na spokojnie , wszystkiego dobrego i miłego pobytu na forum .
Dzień dobry, miło Cię poznać, i już ignoruję Pana Włodzimierza. Dziękuję za życzenia i Tobie również życzę wszystkiego dobrego a przede wszystkim wiary w Boga ponieważ niestety coraz mniej osób posiada wiarę co jest bardzo przykre.
Hej Nabonit,
3. Literatura uczy inaczej. Albo tego nie wiesz, albo manipulujesz. Jeśli by tak było, jak piszesz, to po co zdzierać sobie podeszwy na głoszeniu?
4. To lepiej się tym nie chwal głośno w zborze, o ile chcesz w nim pozostać.
Pozdrawiam
Były sługa pomocniczy.
Dzień dobry,
3. Ja trzymam się Biblii dlatego jeśli coś się nie zgadza to bardziej trzymam się Biblii natomiast nigdy głośno nie neguję wyjaśnień Ciała Kierowniczego ponieważ nie zamierzam rozbijać jedności zboru. Nie manipuluję faktami. Jeśli chodzi o głoszenie dobrej nowiny o Jezusie i Jego królestwie to uważam to za bardzo ważne aby ludzie wiedzieli, że Jezus zamierza osądzić ludzi. Bardzo pragnę aby jak najwięcej osób, uwierzyło w Jezusa Chrystusa "aby nikt, kto w niego wierzy, nie został zgładzony, lecz miał życie wieczne."
4. Tak jak napisałem, nie zamierzam w zborze podkopywać niczyjej wiary. Widzę, że w zborach są osoby, które widzą, że niektóre rzeczy wymagają korekty, natomiast czekam na zmiany wyjaśnień i głośno nie mówię o swoich poglądach ponieważ nie ma to najmniejszego celu.