Nie ma ani jednego tekstu, że ANIOŁOWIE żenili się z kobietami.
A TY ustanawiasz dogmat.
Na litość Boską uznaj, że synami Bożymi są też sprawiedliwi Setyci i że oni żenili się z Kainitkami.
Po co idziesz w zaparte?
Po pierwsze przy niczym się nie upieram. Wcale nie wykluczam, że synowie Seta brali sobie żony z potomków Kaina. Jak to w życiu bywa zapewne i do takich sytuacji dochodziło. Wersja twoja nadal nie wyjaśnia dlaczego potomstwo dwojga normalnych ludzi było nienaturalnych rozmiarów i do tego bardzo niegodziwych. Ale zakładając, że tak było czy wszystkie dzieci musiały się takie rodzić? Biblia tego nie rozróżnia, zakładam więc, że ze związków tych rodziły się tylko takie dzieci. Stąd moje przekonanie, że były to dzieci aniołów z kobietami, a nie mężczyzn z kobietami.
Co do ożenku aniołów z kobietami napisałem ci, że aniołowie którzy pozostali przy Bogu w niebie trzymali się tej zasady. Werset z Mar 12: 25 mówi właśnie o takich aniołach. Natomiast co z aniołami, które schodziły na ziemię i nie zależało im na przestrzeganiu zasad Boga? Czy oni nie mogli pobierać się z kobietami? Wydaje mi się, że nie można tego wykluczyć.