Dalej odrzucasz fakt o nadzorcach i slugach i eklezjach.
Nie uznaję faktu bycia graczem Solo. Nie mydl mi oczu o jakimś rozproszeniu... uważacie że w Polsce jest tak mało prawdziwych Chrześcijan że nie należy spotykać się z nimi w jakiś zborach? Dla mnie osobiście ten kto gra Solo ten albo nie jest Chrzescijaninem albo jest jeszcze w rozterce co robic (i to jest zrozumiałe w wielu przypadkach)
To nie uznawaj! A Lidia,Dorkas i wielu innych jacy to chrześcijanie?
Ten dla mnie jest chrześcijaninem co wyznaje Jezusa i nie obchodzi mnie etykieta,nazwa,sekty czy religii.
Pamiętasz co Jezus powiedział o dwóch gromadzących się w jego imieniu?Że on jest z nimi!
Są rodzinne zbory gdzie się w domach odbywa chrzest,czyta Biblię, bez narzucania co masz jeść,jak się ubierać,jak modlić,bez tej instytucji,władców Twojej wiary,przepisów,wierzeń,obyczajów,tradycji.
Jesteś WOLNA(Y)
Co Jezus miał na myśli gdy powiedział że PRAWDA daje wolność-chyba to!
Zobacz ile takich domów odwiedził Jezus,choćby Martę,Marię,Łazarza,celnika,faryzeusza,setnika,Zacheusza
Pamiętasz jak Jezus wygarnął faryzeuszom że nakładają ciężary nie do uniesienia dla ludu,o czym mówił?
Czy obecnie nie burzy się kler na Franciszka że zabrania brać opłaty od wiernych za posługi religijne?
Czy to nie przypomina czasów Jezusa,mało! Państwo daje miliardy rocznie dla tych "nadzorców i sług" jak piszesz.