Niestety swojego sumienia nie zagłuszysz odejściem os świadków Jehowy. Nikt inny nie głosi o Jehowie tylko oni więc nawet jak odejdziesz to ciągle w głowie będziesz miał mętlik co robić dalej. Ja wiem, że Jezus nakazał głoszenie całej ziemi o Królestwie Jehowy i dlatego należy to wypełniać.
A jakie masz "racjonalne argumenty" na to, że nie należy głosić ?
To tak, jakby firma Rainbow powiedziała do mnie "swojego sumienia nie zagłuszysz odejściem od nas. Tylko my sprzedajemy takie świetne rzeczy"
A skąd w ogóle założenie, że ktoś "zagłusza" swoje sumienie??
Przykro to mi napisać, ale niestety, jesteś bardzo zmanipulowanym człowiekiem, myślisz dokładnie tak, jak chcą byś myślał,
oszuści z wystawnego Warwick.
Ja właśnie ze względu na sumienie nie utrzymuję już kontaktu ze zborem,
a ty piszesz o jakimś zagłuszaniu. Nie bądź sędzią.
Ta kłamliwa oszukańcza organizacja, w której niestety sidłach jest jeszcze
sporo wspaniałych ludzi, nie głosi tego, co ma być głoszone
tylko dlatego że nachalnie pakuje się ludziom do mieszkań albo stoi na rogach ulic.
To mina, podpucha, kąkol i wróg prawdy, przeciwnik wolności sumienia i wyznania.
Wróg duchowości, który wmówił tobie żeś lepszy od innych.
Wmówił ci, że ważniejsze jest reklamowanie korporacji niż np. prowadzenie działań charytatywnych.
Pamiętaj jednak, że kto się wywyższa, będzie poniżony.
Gdy kiedyś zorientujesz się, że cię okłamuje i wykorzystuje, i zaczniesz zadawać
niewygodne pytania, zostaniesz na bruku, a jeśli masz tam rodzinę, to demoniczny duch
sekty sterroryzuje ją, aby się Ciebie wyparła. Zostaniesz wypluty i wzgardzony jak ja.
Nikt nie będzie się patrzył na to, ile serca włożyłeś w obronę tych kłamstw.
To że ktoś cytuje Biblię, nie znaczy że głosi Dobrą Nowinę.
Panny mądre i głupie wszystkie nosiły LAMPĘ (wiesz co symbolizuje lampa w Biblii??)
ale tylko mądre miały oliwę.
Zrozum więc wreszcie, że ludzie ODKRYLI W SUMIENIU właśnie, że
to obłudna i rozbijająca rodzinę organizacja, manipulująca nawet tekstami biblijnymi
dla osiągnięcia własnych korzyści materialnych.
Pan Jezus wspominał o karmieniu ubogich i czynieniu dobra, a te słowa
"cokolwiek uczyniliście jednemu z moich braci" odniesiono np. do budowania Sal Królestwa
Musimy używać rozumu, a nie dawać się nabijać w butelkę.
Każdy, kto ma trochę intuicji, czuje że coś tu nie gra.
Więc może to Ty próbujesz zagłuszyć swoje sumienie pisząc na tym forum???