Ty nie potrafisz ani ustosunkować się do wielu argumentów które w temacie Trójcy padły w tym wątku, ani też przyznać, że to w co wierzysz nie trzyma się kupy. Jaka jest zatem Twoja wiara?
Jedyne co na razie na tym forum robisz to wciąż krzyczysz: "Trójca, Jehowa, Jehowa, Trójca! Dlaczego wierzycie w Trójcę? Czemu nie uznajecie imienia Jehowa?" Na rzeczowe odpowiedzi na Twoje pytania nie zwracasz uwagi, a potem uznajesz, że boimy się odpowiedzi.
Ja Cię oceniał nie będę, ale sam swoim zachowaniem wystawiasz sobie (i swoim współwyznawcom) opinię.
Czy ja krzyczę ? Nie.
Tu każdy z was wierzy w co chce - jak ktoś wcześniej napisał. Łączy was to, ze chcecie obalić dogmaty świadków Jehowy.
Przekaz biblijny jest bardzo prosty - nie ma czegoś takiego jak Trójca czyli trzy osoby boskie tworzące jednego boga .
Biblia mówi jasno, że jest jeden Bóg, Jehowa. Jego synem jest Jezus. Duch święty jest mocą Boga a nie kolejną osobą.
Dlatego proszę o potwierdzenie na podstawie Biblii, że Trójca jednak istnieje. Ja czegoś takiego w Biblii nie znajduję.
Osoby, które w nic nie wierzą proszę o niezabieranie głosu. Dziękuję