Wykluczenie to wykluczenie.
Istnieją zasady postępowania z wykluczonym i nic tego nie zmieni.
Zwyczaj "wykluczenia" praktykowali pierwsi naśladowcy naszego zbawiciela i to pewne.
patrz. 1 Kor.5:2,5
podkreślenie dodane
Wszyscy wiemy o jakiej sytuacji pisał Paweł, w co brniesz Robbo1? Z taką namiętnością piszesz że "
istnieją zasady postępowania z wykluczonym i nic tego nie zmieni".A kto go wykucza, już na starcie jest falstart.
Komitet sądowniczy nie mam prawa bytu, to nie biblijne ciało, inkwizycja do siania terroru w zborze. W Izraelu wszystko odbywało się jawnie, opisywać sytuacji o bramach miasta myślę że nie trzeba, a Paweł doprowadził do wyrzucenia łotra ze zboru w skrytości? po cichu, czy zostało to uczynione jawnie?
I wyłania się kolejna kwestia, ile czasu on był poza zborem?
On się musiał kajać, pisać jakieś bzdurne listy o przyłączenie, czy Paweł w pewnym momencie powiedział dość, ile to upłynęło miesięcy, a może lat, bo i takie są wytyczne w książce Paście,
nie Pismo Święte, tylko książka Paście-czujesz w czym rzecz . Pogrywasz wszystkim na nosie i w tym rzecz, bo trzeba by być daltonistą intelektualnym by nie widzieć tak oczywistych oczywistości.
Piszesz o policji, to dlaczego zgadzasz się na to by tak szeroka rzesza pedofili nie siedziała w pierdlu, dlaczego akceptujesz tłumaczenie przynależności do ONZ, co by kto nie powiedział, należeli do ONZ i aby było ciekawiej w tym czasie studiowaliśmy Wspaniały finał Objawienia, Dlaczego przyjmujesz do wiadomości to że są inwestowane pieniądze w zakłady zbrojeniowe, banki krwi, zakłady produkujące papierosy że o transfuzji krwi nie wspomnę, to mój wybór, nie czyjeś widzimisię, czy wezmę krew czy nie, tym bardziej dzisiaj w dobie tak szerokiej informacji w tym temacie, nie będę w tej kwestii się rozpisywał, informacji jest bardzo dużo, jeżeli cenna Ci jest prawda to je znajdziesz w internecie, niewolnik Ci ich nie poda, bo uciekną kolejne złotówki, kasa kasa jeszcze raz kasa, o tu się toczy gra, oni nie wierzą w żadnego Boga Prawdy, tylko mąciciela, wichrzyciela bowiem Je howah to znaczy. Howah nie Hawah.
Jeszcze raz napiszę, Ciebie interesuje tylko mącenie zgodnie z imieniem boga którego wyznajesz Je howah.
Pozdrawiam