Po raz kolejny zapytam - w którym momencie Jezus pozwala swoim uczniom zabijać czy jak wolicie mordować ?
Krzyczycie, że świadkowie czerpią korzyści ze spółek zbrojeniowych czy innych "ciemnych interesów". Sami dobrze wiecie że w tym systemie na ziemi np w Polsce fabryka produkująca dźwigi oprócz tego produkuje działa, fabryka produkująca leki produkuje też np gazy bojowe. Niemożliwe jest uniknięcie dofinansowania zbrojeń. pisałem już tu chyba o tym, że moje podatki też idą po części na zbrojenia - więc co ? mam przestać płacić podatki ?
Ja także jak i wszyscy forumowicze
nie mamy wpływu na co idą , w jakim % nasze podatki. To raz.
Fabryka, o której wspomniałeś kieruje się swoją strategią istnienia na rynku. To dwa.
A teraz w najprostszy sposób jaki mogę Tobie przedstawić, by dotarło do Ciebie o co Nam chodzi.
Jest Nas około 700 forumowiczów. Rozeszła się wieść że Exodus ma nosa do robienia interesów. Czystych interesów. Przeznaczone pieniądze, pomnażam i przekazuje Gedeonowi, który wydaje by ''Nasza Matka'' czyli strona tego forum się rozwijała i szła z duchem tzw czasu. Czyli szata graficzna i wszelkiego rodzaju nowinki technologiczne z dziedziny informatycznej.
Otrzymuję tzw. wdowi grosz od każdego i mam 700 zł.Nie 1400 bo każdy dał po 2 zł
Dowiedziałem się, że organizowana jest wielka Wystawa Kwiatów.
Zamawiam ( dla uproszczenia wszystko po 1 zł ) 700 zestawów serwetek obiadowych z pięknym wzorem bukietu kwiatów i 700 długopisów z logo kwiatka np, tulipan, hiacynt,narcyz,róża.....
Sprzedaję wszystko i to aż po 2 Zł. Niby nie dużo, bo co to dwa zeta, ale zysk 100% Mam 2800 !
Dzwonie do Gedeona i mówię : Miesiąc się nie skończył, we Wrocławiu ma być - wystawa Drobiu Ozdobnego !
Działaj słyszę.
Zamawiam podstawki pod szklanki, filiżanki. Na nich widnieją piękne kolorowe koguciki,kaczuszki Kwoki z pisklakami i co tylko jeszcze. Ładna rzecz i praktyczna, bo żona za ucho nie wytarga jak postawisz gorąca kawę na podstawku i nie zrobisz śladu na politurze świeżo zakupionego nowego stołu kuchennego.
Sprzedałem znowu wszystko ! Mam 5600 zł. Dzwonie i słyszę od razu - Działaj! do końca miesiąca - 10 dni.
Na pewno coś wymyślę. Ale by się nie rozpisywać.
Czy czujesz już w czym rzecz ? Wiesz o co w tym wszystkim Kaman ?
Te pieniądze, które otrzymane zostały od forumowiczów , Kochanych Odstępczuchów
zostały pomnożone i co najważniejsze -
NIE OCIEKAJĄ KRWIĄ !!! Tak właśnie wygląda gra
Fair-play Dlaczego w sprawozdaniu finansowym, zamieszczonym każdego roku w roczniku jest tylko informacja o tym, ile Towarzystwo przekazało funduszy na pionierów specjalnych, misjonarzy itp, a nie ma żadnej, chociażby ogólnej ile było - przychodu z polis,darowizn, akcji, obligacji, nieruchomości, biżuterii itd,itd.
Czy w dalszym ciągu, wciąż za mało, by wchodzić na giełdę i lokować w przemysł zbrojeniowy,tytoniowy,banki krwi ? Przecież SALDO to nic innego jak Przychód - Rozchód
Swego czasu i dość długo pokutował pogląd jaka to Organizacja jest Biedna. Gdyby podawano saldo, być może okazałoby się, że jest to niewielki % wydatków na misjonarzy i pionierów a i niejedna Babcia mogłaby wrzucić mniej do skrzynki, a w zamian za to
kupić o pół tony więcej węgla na zimę !Ps.
Wiele razy słyszałem : O! proszę jakimi furami księża się rozbijają ! A Pan Jezus to na osiołku jeździł a często piechotką chodził.
Zapytam więc, a czy środkami masowej komunikacji nie można by tak.... Pokazać, że nie
Jesteście Częścią Świata ?Pozdrawiam, życząc miłej Soboty.