A miał wybór?
Skąd mieli wiedzieć co jest lepsze, jeżeli nie mieli rozeznania dobra i zła?
No to nie wiedzieli też że to drzewo jest złe.
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
No niestety jeszcze wtedy cieląt nie było, więc nie miał się na kim wzorować.
Oczywiście, że wiedzieli.Argumenty niektórych osób mnie rozwalają.
? ". I dlaczego Bóg pozwolił na wszystko, poza poznaniem, wiedzą?
Takie dodatkowe pytanie .Dlaczego Bóg wygonił Adama i Ewę z Ogrodu Eden?
po to aby cały miał jakąkolwiek wartość wychowawczo-dydaktyczną ("albo ślepe posłuszeństwo albo wpierdol");
książek "Augustyna zwanego świętym" w ręku nie miałem, ale kiedyś spotkałem się z opinią/plotką, że podobno św. Augustyn wyraził opinię, że gdyby Adam z Ewą nie zgrzeszyli, mężczyźni w raju odbywaliby stosunki seksualne "w stanie emocjonalnej obojętności"...a zatem, gdyby Augustyn miał rację, to przez te dwa lata Adam powinien współżyć z Ewką "w stanie emocjonalnej obojętności"...jestem normalnym facetem (ani wielki ogier ani impotent) ale nie potrafię sobie tego wyobrazić
To weryfikuj tego rodzaju informacje u źródła,
a jak ma to wyglądać praktycznie? Mam ściągnąć na dysk wszystkie polskojęzyczne tłumaczenia wszystkich dzień Augustyna i wszystkie je przeczytać od deski do deski?
Rodz.3 ;22 Tam masz odpowiedź .Bo Bóg bał się konkurencji. Po za tym wcale nie musieli umrzeć.Takie dodatkowe pytanie .Dlaczego Bóg wygonił Adama i Ewę z Ogrodu Eden? Podejrzewam ,że ze strachu. A wy jak myślicie?