Sebo Sebolu Sebiksie piszesz;Gorszycielu, proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie, że Augustyn pisemnie wyraził opinię że "gdyby nie doszło do grzechu Adama i Ewy w raju, to człowiek płodziłby dzieci (lub odbywał stosunki seksualne z własną żoną) w stanie emocjonalnej obojętności" Co prawda nie do mnie to pytanie ale smię zauważyć, że obecnie istnieje mnóstwo bezgrzesznych par co to tak własnie robią Reasumując;Bóg poddał Adama z pierwszą damą okrutnemu eksperymentowi. Postraszył ich konsekwencjami, których ciężaru nie znali . Zagroził smiercią, której nigdy nie widzieli Nie pozwolił im mieć dzieci, żeby nie zafajdały raju Odebrał im wolną wolę, żeby nie mieć konkurencji i na koniec wygnał z raju nawet nie w skarpetkach tylko z gołymi tyłkami a strzeżony wiele lat przez cherubinków z mieczami raj zwany Edenem tak misternie aranżowany przez Adasia i jego szefa poszedł w p...dziec jak instrumenty zespołu The Who na koncercie. W dodatku nie używany zupełnie od momentu zaprojektowania
. Nie wiem, kogo tam wygarbowali, ale Rodz. 3:21,wyraźnie jest napisane, że ze skóry. Może węża?!
Miało być nudyzmu mu nie szerzy, ale autokorekta wie lepiej... Nie wiem, kogo tam wygarbowali, ale Rodz. 3:21,wyraźnie jest napisane, że ze skóry. Może węża?!
chyba strażackiego Troszkę ten mit mało precyzyjny, kiepsko przemyślany
z czystego lenistwa postanowiłem uznam Gorszyciela za autorytet i oprę się na jego wiedzy: Gorszycielu, proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie, że Augustyn pisemnie wyraził opinię że "gdyby nie doszło do grzechu Adama i Ewy w raju, to człowiek płodziłby dzieci (lub odbywał stosunki seksualne z własną żoną) w stanie emocjonalnej obojętności" Proszę o odpowiedź TAK lub NIE.
Nie znam takiej opinii św. Augustyna. Pierwszy raz ją słyszę od Ciebie.
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
No właśnie. Z węża mógł zrobić co najwyżej osłonkę dla Adama ( widziałem ten trend w modzie, do dziś jest na topie wśród niektórych plemion) ale Ewie co uszył Ewie??
.Egoizm i konformizm' jest 'domeną i duchem' naszych czasów ??
Nie, to jest nowe światło, które spłynęło na ludzkość. W końcu uczymy się od najlepszych.
. Powiadasz za 'oświeconymi' ?,że "nie teraz czas na rodzenie dzieci" po Armagedonie ? -"przyjdzie lepszy czas i trzeba będzie zaludnić Ziemie od nowa" - to te 'nowe światła' ??.