Z ciekawostek dodam,że chociaż film się jeszcze dobrze nie rozkręcił to głosiciele w zborze dostali sms od starszych,żeby nie oglądać tego materiału,bo jest gorszący.A osoba która mi to powiedziała na przekór obejrzała z całą rodziną.Po filmie nastoletni syn z komentował,że nie widzi nic gorszącego.
No bo co może być gorszącego w tym wywiadzie? Cytowanie starszych wydań literatury? Ne na darmo ktoś powiedział że najgorszym wrogiem świadków są ich własne czasopisma.
Klasyczna odpowiedź , że ne służymy dla daty , ale , że jawne perfidnie Organizacja oszukiwała to jest Ok. ?
Ująłem to podobnie w swojej historii :
... Według obietnic strażnicy powinienem już głaskać lewki w raju po ich bujnych grzywach a oni tymczasem bezczelnie zmienili mi warunki umowy. Biorąc chrzest niejako umówiłem się, mówiąc w wielkim skrócie, że ja będę Świadkiem a w zamian za to odziedziczę życie wieczne w raju na ziemi i to już tuż, tuż - bo osoby pamiętające rok 1914 są w podeszłym wieku a mają nas żywo przeprowadzić przez armagedon. Pokolenie wymarło a umowa nie zrealizowana .Zmienili za to zapisy nie pytając czy ja się na to zgadzam. Kazali dalej czekać, potem znowu zmienili i znowu zmienili
Kiedyś mój operator komórkowy przysłał mi pismo ,że niestety stawki ulegną nieco zmianie w tej sytuacji mam prawo odstąpić od umowy ale będzie im z tego powodu bardzo przykro. Dlatego proponują pewne ulgi w innych usługach aby mi zrekompensować minimalne ale jednak straty. Wiecie co mi jeszcze napisał na końcu? Z WYRAZAMI SZACUNKU DYREKTOR FINANSOWY. Tymczasem gdy spytałem braci starszych co z moją umową? to w wielkim skrócie o co ja się czepiam przecież nie służymy dla daty. Absurd polega na tym, że jak człowiek chce odstąpić od umowy nie ze swojej przecież winy bo to oni nie zrealizowali warunków to nie otrzymasz wyrazów szacunku i przeprosin. Nagle to oni wszyscy się obrażają , gardzą tobą i nie rozmawiają.