„ Idąc gęsiego chodnikiem, bracia i siostry nieśli tablice z hasłami ‚Religia to sidło i oszustwo’ oraz ‚Służ Bogu i Chrystusowi Królowi’. «” (Strażnica 15.02 2012 s. 9).
"Religia to sidło i oszustwo", a sami przynosili nową, i jak dziś się okazuje,
pełną błędów, duchowego mobbingu, i nauczającą, że większość chrześcijan nie jest
braćmi chrystusa
Mega.
A drinkujący sędzia R. frywolnie sobie z Hitlerem pertraktował z rezydencji Bet Sarim,
podczas gdy tysiące biednych Świadków ginęło z rąk nazistów.
Aha, warto przypomnieć z tamtego czasu małą inwestycyjkę Watchtower w fabryki FORD WERKE,
produkujące sprzęt dla nazistów.
E... tego... dobra nowina... Chyba dla Brooklińskich inwestorów.
A teraz, za zgłębianie prawdy o prawdzie wykluczają ze zborów.
Zaiste, "od drzwi do drzwi" głosiciele fałszu. To jest coś, co wciąż
mnie boli, i mnóstwo tych wspaniałych ludzi, którzy dziś przez tę korporację wydawniczo religijną
leczą depresję i nie mogą się pozbierać po rozbiciu swoich rodzin.
Zaprosił nas do domu pewien pan, który po raz pierwszy dowiedział się że Bóg ma na imię Jehowa. Przyniósł swoją Biblię Tysiąclecia i poprosiliśmy go by odczytał Psalm 83:19, był zdumiony że wcześniej o tym nie wiedział i powiedział że spyta księdza jak będzie odwiedzał mieszkańców po kolędzie po wszystkich domach.
No i co z tego? A wspomniałeś o fałszerstwie PNŚ, które wprowadza to słowo mylnie w miejsca, gdzie mowa jest o Panu Chrystusie,
dezorientując ludzi, bo taka jest błędna doktryna Świadków (np. Rzymian 14:8,9 i wiele innych)?
No tak,głosisz...
To trochę tak, jak rozmowa kupującego i sprzedającego samochód:
-Czy to auto jest dobre?
-Tak, ma cztery koła.
Parafrazując twoje słowa powiem podobnie, tak:
A ja głosiłem ostatnio Świadkom Jehowy słowa Chrystusa o potrzebie mówienia prawdy
i pokazałem im, jak przesłuchiwano ich "namaszczonych" członków w sprawie ukrywanej pedofilii, chociaż chętnie to zarzucali kościołom.
Byli zdumieni, że wcześniej o tym nie słyszeli i powiedzieli że spytają starszych jak przyjdą na wizytę pasterską.
Aha, nie omieszkali za moimi plecami zniszczyć mi życia i nastawić przeciwko mnie cały zbór.
O czym Ty Darku piszesz.