To miałem nosa bo też o tym myślałem, bo w tej książce jest już w kilku miejscach niezgodność z nowymi światłami z 2013 r.
Nawet pisałem o tym w 2015 r.:
https://swiadkowiejehowywpolsce.org/index.php?topic=1640.msg14497#msg14497
Książka Wspaniały Finał Objawienia to tak nieprawdopodobne fantasy , że powinna dostać NEBULA i PULITZERA.
To demaskowanie wszystkich postaci biorących udział w dramacie , miecze z ust rozcinające odstępczuchów, aniołowie na czterech rogach kwadratowej ziemi, Septet trębaczy anielskich grający Glenna Millera w rytm spadających płonących skał, Mistrzowie Równowagi stojący jedną nogą na ziemi , drugą na wodzie , bestie podobne do różnych zwierząt , smok Smaug broniący Samotnej Góry przed krasnoludami, magiczne pierścienie, jadalne zwoje , gwiazdy spadające o smaku piołunu, kamienie szlachetne w bramach Jerozolimy. Ciało kierownicze na Bestiach z Fell atakujące Nierządnicę i Papierza Franciszka siedzących nad rzeką .
Przebudźcie się :" Cudowna książka !"
Strażnica: "Nowatorskie podejście do tekstu żródłowego, POLECAMY"
Filmweb: "Zaproś dzieci w krainę fantazji i szaleństwa"
Tim Burton: "Jeśli ugryziesz zwój z lewej strony zaczniesz rosnąć, jeśli z prawej , zmniejszysz się , Alicjo!"
WKRÓTCE W KINACH!
PS I te wklejki którymi zakleiliśmy 2/3 tekstu jak się okazało to nowe zrozumienie zbyt mocnym ciosem w logikę!