fejsbukowy ''niewolnik''-Sławomir jest lepszy od CK.On nie popełnia błędów doktrynalnych.Odpowie na każde Twoje pytanie.Czy zwierzęta umierały przed pojawieniem się człowieka?Brak wersetów biblijnych?Sławcio nie musi opierać się na wersetach ale na logice.W końcu ma kogo naśladować-CK.
Nie miałem czasu na zrobienie więcej zdjęć,zatem kopiuje rozmowę pomiędzy jednym nawiedzonym ŚJ,a naszym niewolnikiem.
Mirosław Ch.: Dinozaurów nie było to jest ludzki wymysł sf Jehowa na początku bibli w 1 rozdziale rodzaju wyrażnie pisze że Jehowa stworzył potwory morskie a nie ma ani słowa o potworach lądowych, a więc dinozaury to ludzki wymysł fantazja bajka dla dorosłych.
Sławomir S.
Nie pisz takich bzdur, Mirku, gdyż będą się z nas śmiali naukowcy, i w tym wypadku będą mieli rację.
Mirosław Ch. I ty kupiłeś tą bajeczkę? dla mnie jest ważny Jehowa i jego słowo biblia.
Sławomir S.
Jak je zwał, tak je zwał, w każdym razie znaleziono mnóstwo kości olbrzymich zwierząt lądowych, i dziś nazywa się je dinozaurami. Poczytaj nasze publikacje, co mówią na ten temat, Mirku, i nie staraj się głosić treści niezgodnych z tym, o czym mówi Ciało Kierownicze, które wcale nie kwestionuje tych faktów.
Mirosław Ch. To znajdż mi choć jedno słowo w bibli na temat dinozaurów warzących ponad 40 lub jakieś 60 ton zwierzętach nadal uważam że to ludzka mistyfikacja bajeczka.b Szczątki jakie znajdowano to są mamuty wymienione w bibli i żyły perzd potopem.
Sławomir S. .
A Ty znajdź mi coś w Biblii na temat mamutów...
Mirosław Ch. A od kiedy to smokami nazywa się wieloryby? ha ha ha. Właśnie! Potwory w bibli wymienione to są różne gatunki WIELORYBÓW a nie tam jakieś smoki a może smok Krakowski Wawelski to też niby stworzenie Boże czy bajeczka wymyślona przez ludzkich naiwniaków.