Ałłłłła, moje oczy krwawią!
Przyznaję się, sama jestem sobie winna. Weszłam na profil jednego z członków tej grupy. Zainrygowała mnie nazwa profilu, bo o poezji miało być. Poeta, facet, 30 lat...
W sumie to mi głupio, bo sama nie piszę nawet takich "wierszy", no ale...
Poniżej próbka, ale uprzedzam, co się przeczyta, to się już nigdy nieodprzeczyta.
Zachowuję oryginalną interpunkcję i układ.
Uśmiech to grymas na twarzy człowieka bardzo miły
Do tej pochyłej nie potrzeba umiejętności ani dużej siły
Przychodzi to prosto i łatwo do każdego szczęśliwego
chodź czasem jest pod górkę to i tak w życiu spełnionego
pozytywnie odbierany jego źródło prosto z serca
gdzie na poważne problemy już nie ma miejsca
Ta mina ciągle otacza nas - cały czas
Więc musimy to ubrać na stałe w piekny obraz
_________
Nie liczy się to co mamy ile majątku posiadamy, czy mamy milionowy dochód czy mamy najnowszej marki samochód, telefon wypasiony czy rezydencję dom co roku nowy lecz liczy się być naprawdę kochanym i w życiu być ustabilizowanym, trzeba prawdziwego Boga czcić i Świadkiem Jehowy być
_________
Jehowo wszyscy potrzebujemy od Ciebie pomocy racz udzielić nam swojej mocy, myśli niepokojące są jak kwiaty na łące więdnące, jak ptak na drabinie jak coś złego co juz nigdy nie minie, choroby doprowadzają do bólu wątroby, zmartwienia jak ciosy aż jeża się włosy, chodz żyjemy w świecie złym nie przejmujmy się tym, świat materialistycznie nastawiony na branie a my Jehowo tylko do Ciebie pełne zaufanie, Tobie chwala Tobie cześć to jest dla nas najlepsza wieść, Twoje Prawa w sercu trzeba miec nie grozna nam żadna szatanska siec