Ps. Widziałam Filmik z Twoim udziałem. Wow mogę powiedzieć. Ja się nie odważyłam na taki krok choć odpowiednio się prawnie zabezpieczyłam. Obecnie czekam na swoją kartotekę.
Hej muminka,
może się powtórzę, ale jestem zdania, że jak ode mnie oczekiwano, bym publicznie odpowiedział na dwa pytania do chrztem, a potem przed całym zgromadzeniem dał się ochrzcić, to czemu miałbym odejść z mniejszą pompą? ;-)
Naprawdę byłem dumny z decyzji żony, dlatego głośno klaskałem na sali po jej ogłoszeniu, a odwaga...
Sporo mnie kosztowało wytrzymanie do końca zebrania (z pewnością był to najgorszy, choć ostatni czas, tak nie mogłem już słuchać tej obłudy).
Zrobiłem to z taką myślą, że skoro nie docierają do wielu logiczne argumenty, a byłem wciąż wtedy jednym z nich (argumenty dotyczące choćby tego przestępcy gospodarczego, którego obnażyłem w zborze i po ponad rocznej batalii zdjęty został z przywileju), to zastosuję na odejściu terapię wstrząsową ...
Ja też powiem Wow! Ale Alkowi i Izie, bo z taką mocą działają, a mając ich za sobą, 'cała droga nasza, nikt nam nie podskoczy' :-)
Pozdrawiam!