Masz rację, to nie jest tematem tego wątku.
A ja chciałam podać kolejną zaletę Świadków Jehowy: na ich zebraniach każdy może się zgłosić i wypowiedzieć to co myśli.
I jak już się publicznie wypowie, to jego wypowiedzi nie da się skasować!
Jest to zaleta głównie ŚJ, ponieważ są takie religie, które nie pozwalają wiernym na wypowiadanie się podczas spotkania/mszy/nabożeństwa. Wszyscy słuchają tylko tego, co mówi prowadzący spotkanie/mszę/ceremonię.
,
W organizacji sJ nie mozna powiedziec co się mysli, i to jest najwieksza wada organizacji sj ,wielu czynnych sj tlamsi w sobie niezgode na zmienne nauki i doktryny CK, a jak juz nie wytrzymuje takiego stlamszenia to odchodzi od sj, ale Ty na lajcie do podstaw wiary podchodzisz, wiec nie ma o czym dyskutowac. A jak sj odchodzi z organizacji to sie do niego stosuje inne tresci ze Straznic i kongresow propagujace mowe nienawisci, ponizajac tzw odstepcow.
Sama tlamsilam latami taka niezgode na zmienianie swiatel, wiec wiem co pisze.
Po co mi wypowiadanie sie podczas nabozenstwa, nie widze zalety w odpowiadaniu na miałkie tresci Straznicy, pytanie - odpowiedz, a wszystko zawarte w akapicie i co mi to za dyskusja, co mi to za wypowiadanie sie.
Poza tym popieraja sJ swoje akapity w Straznicach zafalszowanym Przekladem Nowego Swiata, Biblia w ktorej dokonali haniebnych zmian.
To dopiero jest wada organizacji sJ, dokonywac zmian w tłumaczeniu Biblii.